05 Ağustos 2017 04:10

ABD, Paris İklim Anlaşması’ndan resmen çekiliyor

ABD, Paris İklim Anlaşmasından mümkün olan en kısa sürede çekilmek istediğini Birleşmiş Milletler'e resmi olarak iletti.

Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri, Paris İklim Anlaşmasından mümkün olan en kısa sürede çekilmek istediğini Birleşmiş Milletler’e (BM) iletti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Washington’ın üç yıl sürmesi beklenen süreç tamamlanana dek konuyla ilgili tüm toplantılara dahil olacağı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, anlaşma maddelerinin ABD’nin talepleri doğrultusunda düzenlenmesi halinde müzakerelere açık kapı bırakıldığı belirtildi.

Euronews'te yer alan habere göre Trump 1 Haziran’da, istihdamı baltaladığı ve ülke ekonomisine zarar vereceği gerekçesiyle Paris Anlaşması’ndan çekileceklerini duyurmuştu.

“Anlaşmanın iklim değişikliğiyle mücadeleyi değil, diğer ülkelere ABD’ye karşı ekonomik avantaj kazandırmayı amaçladığını” savunan Trump, anlaşmanın Amerikan ekonomisine 3 trilyon Dolar ve 6,5 milyon istihdam kaybına yol açacağını iddia etmişti.

Yapılan son araştırmalara göre 2100 yılında, iklim değişikliğinden kaynaklanan doğal afetlerin Avrupa nüfusunun üçte ikisini etkileyeceği tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: Euronews

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da trafiğe kapalı yolda kaza: 3 kişi yanarak öldü

SONRAKİ HABER

Türkiye 'sefalet endeksi' sıralamasında dünya altıncısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...