04 Ağustos 2017 14:35

Ünye'de mesire alanındaki çam ağacı kesimine tepki

Ordu'nun Ünye ilçesinde, halk Çamlık Mesire Alanı'nda yapılacak tesisler için 15 çam ağacını kesilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu belirtilen Çamlık Mesire Alanı'na yapılacak düğün salonu, restoran, bungalov evleri içeren projede inşaat yapımı ve işletmesini içeren ihaleyi kazanan firma, iddiaya göre önceki gece alanda 15 çam ağacı kesti. Kesilen ağaçların üzerleri toprak ve çakılla örtüldü. Sabah ağaçların kesildiğini fark eden halk ise duruma tepki gösterdi.

Ünye Çevre Koruma Derneği Başkanı İrfan Tosun ve çevreciler ağaçların kesilmesini protesto etmek için bugün alana gelip kesilen ağaçların yerine yeni çam fidanları dikti. Tosun, burada yaptığı açıklamada duyarlı vatandaşlara teşekkür ederken, "Bana gelen bir ihbar üzerine gece buraya geldim. Buradaki manzarayı gördüm. Hepsi daha taptaze, eskimiş ağaç değil. Bunun hiçbir savunması yok" dedi. Çam ağaçlarının bölgeye 1950-1953 yılları arasında dikildiği belirtildi. (Ordu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İsviçre’de uçak düştü: 3 ölü

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den Ankara için sağanak yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...