18 Temmuz 2012 12:16

Dicle Belediye Başkanı Uyguner tutuklandı

"KCK" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dicle Belediye Başkanı Mustafa Uyguner, "Örgüte üye olmak" iddiasıyla tutuklandı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "KCK" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah Dicle İlçesi çarşı m

Dicle Belediye Başkanı Uyguner tutuklandı
Paylaş

"KCK" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dicle Belediye Başkanı Mustafa Uyguner, "Örgüte üye olmak" iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "KCK" adı altında yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah Dicle İlçesi çarşı merkezinde gözaltına alınan ve öğlene doğru Dicle Adliyesi'ne götürülen Dicle Belediye Başkanı Mustafa Uyguner, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlikte ifadesi dinlenen Uguner, "Örgüte üye olma" iddiasıyla tutuklandı. Hakkında verilen tutuklama kararını alkış ile protesto eden Uyguner, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, adliye dışında bekleyen çok sayıda yurttaş tutuklama talebini alkış ve sloganlar ile protesto etti.

10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde evlere eş zamanlı yapılan baskınlarda 21 kişi gözaltına alınmış bunlardan BDP İlçe Başkanı Cemal A. Sert, Recep Yılmaz, Mustafa Öztutuş, Zülfiye Kişmir, Necbetttin Aykutbay, Feyza Arıkan, Recep Ateşmen, Zülfü Eroğlu, Mehmet Akgündüz ve İbrahim Koktay tutuklanmıştı. Aynı operasyon kapsamında evine baskın düzenlenen ve hakkında gözaltı kararı olduğu öne sürülen Uyguner'in evde bulunmadığı için gözaltın alınmamıştı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Opel’de yeni saldırılar kapıda

SONRAKİ HABER

‘Aykırı Kadınlar’a dair

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...