04 Ağustos 2017 13:02

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan Meksika’ya ağır sözler

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'yu sert sözlerle eleştirdi.

Paylaş

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’yu ‘korkak’ olarak niteledi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın hizmetinde çalışan biri olduğunu söyledi.

The Washington Post’un haberinde, Trump’ın Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını ele geçirildiği iddia edildi.

Haberde seçim kampanyası sırasında iki ülke arasındaki sınır duvarının masrafını Meksika’ya ödetme vaadinde bulunan Trump’ın, Nieto’dan masrafları Meksika’nın ödemesini istediği, karşılığında da ABD ordusunun uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadele etmeyi teklif ettiği ileri sürüldü.

Habere göre Trump, bu bilginin basına açıklanmamasını isteyerek “Eğer parayı ödemeyeceğinizi söylerseniz, sizinle bir daha görüşmek istemiyorum, çünkü buna katlanamam” dedi.

Financiero sitesinin aktardığına göre, Maduro konuyla ilgili “Pena Nieto, beni dinle: Seninle böyle konuşulmasına izin vermen ne kadar utanç verici. Nieto’yu, şefinin kötü davrandığı bir çalışan, Trump tarafından küçük düşürülüp baskıya maruz bırakılan biri olarak görüyorum” dedi.
Meksika hükümeti geçen pazar Venezuela’da yapılan Kurucu Meclis seçimini tanımamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ETHA çevirmeni Meşale Tolu’ya 15 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Rusya soruşturması Trump’ın yakın çevresine uzanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...