04 Ağustos 2017 11:56

Yüksel Caddesi'nde 269'uncu gün: AİHM de ölüm istiyor

Ankara Yüksel Caddesi'ndeki eylemde açlık grevindeki Gülmen ve Özakça için ret kararı veren AİHM’e tepki vardı.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 149’uncu gününde Sincan İnfaz Kampus Cezaevi Hastanesi'nde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde sürdürülen, “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 269’uncu gününde. Eylem yapanlar her gün olduğu gibi bugün de, polisin getirdiği demir bariyerler ile abluka altına aldığı İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istedi ve polis saldırısıyla karşılaştı, pankartları yırttı ve eylem yapanları Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı. 

‘AİHM DE ÖLMELERİNİ İSTİYOR’

Burada konuşan Akman Şimşek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), açlık grevlerinin 149’unucu gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için yapılan acil tedbir talebine verdiği ret kararına tepki gösterildi. Şimşek, şunları söyledi: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de AKP iktidarı gibi Nuriye ile Semih’in ölmesini istiyor. Halkımıza sesleniyoruz. Nuriye ve Semih sizler için direniyor. Onlara sessizi kalmayın. Onların iradesine destek olun. Onları öldürtmeyin. Ölmelerine izin vermeyin. (Ankara/DHA)


ESRA ÖZAKÇA: AİHM’DE DE HUKUK YOKMUŞ

Eşi Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkındaki AİHM kararına tepki gösteren Esra Özakça, “Türkiye’de olmadığı gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde de hukuk olmadığını görmüş olduk” dedi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Devlet Hastanesine zorla yatırılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya ilişkin başvuru talebinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından reddedilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. 

ADINDAKİ ‘İNSAN HAKLARI’NA YAKIŞMIYOR

Eşi Semih Özakça’ya destek vermek amacıyla açlık grevine giren ve 70 günü geride bırakan Esra Özakça DW Türkçeden Gazel Acer’e yaptığı açıklamada “Biz AİHM karar verir diye mücadele başlatmamıştık” dedi. Kararı, adında insan hakları geçen bir mahkemeye yakıştıramadığını belirten Esra Özakça; düşüncelerini “Türkiye’de olmadığı gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde de hukuk olmadığını görmüş olduk” sözleriyle dile getirdi.

‘AİHM DEVLETLERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE’

Avukat Ebru Timtik ise AİHM kararıyla ilgili şunları söyledi: ”AİHM, devletlerle iş birliği halinde davranıyor. Ancak şikayet edilen devlet. Onunla iş birliği yapamaz. İşin kötü tarafı, bize yerel mahkemeleri işaret ediyor. Ancak defalarca itiraz ederek hep bir üst mahkemeye gittik. Nuriye ve Semih’i tutuklayan 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi iktidarın isteğiyle bu kararı verdi.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçileri cuma namazına götüren servis kaza yaptı: 30 yaralı

SONRAKİ HABER

KESK'ten Orkide Yağ işçilerine destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...