04 Ağustos 2017 11:24

Terim'in aldığı rekor tazminat Meclis gündeminde

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Fatih Terim'in TFF'den aldığı rekor tazminat ile ilgili TBMM'ye bir soru önergesi verdi.

Paylaş

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Fatih Terim'in TFF'den aldığı tazminat ile ilgili TBMM'ye bir soru önergesi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye verilen soru önergesinde, Terim'in sözleşmesinin feshedilmesinden dolayı TFF’den alacağı tazminatın 3.5 milyon Euro olduğu bilgisi hatırlatılarak "Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.508 lira, yoksulluk sınırının ise 4 bin 913 lira olduğu gerçeği nedeniyle tepkiler çığ gibi büyümüştür. Dolayısıyla Fatih Terim’in görevi boyunca aldığı yüksek maaşın dışında alacağı ifade edilen tazminat bedeli de yoksulluğun ve işsizliğin yüksek olduğu Türkiye’de vicdanları rahatsız etmiştir" ifadelerine yer verildi.

Botan, Gençlik ve Spor Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in aldığı yüksek maaşın kamuoyunda uzun süredir tartışıldığı bilinmektedir. Bugüne kadar bu konuda bir düzenleme yapılmamasının nedeni nedir?
  • Türkiye’de yoksulluk sınırı, işsizlik rakamları ve asgari ücrete ilişkin veriler ortadayken Türkiye Futbol Federasyonu’nun milli takım direktörlerine ve sporculara ödenecek maaş ve tazminatı aşırı yüksek tutmasının nedeni nedir?
  • Dünyanın en fazla ücret alan milli takım teknik direktörü olan Fatih Terim’in, aldığı bu fahiş ücret karşılığında sağladığı başarılar nelerdir?
  • Fatih Terim olayının kamuoyu vicdanını fazlasıyla rahatsız etmesinden dolayı milli takım direktörleri ve sporcuların maaşları ve tazminat bedelleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidilecek midir?
  • Milli takımın görevine son verilen teknik direktörü Fatih Terim’e ödenecek 3.5 milyon Euro’luk tazminat ile en az kaç kişi istihdam edilebilir?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahalleliler seferber oldu ve tacizciyi yakaladı

SONRAKİ HABER

Sarıbal: Yerli atletler müsabakalara dahil edilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa