04 Ağustos 2017 10:58

TMMOB'den Turkcell'e: Ali İsmail işten atma sebebi olamaz

TMMOB, Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Mertoğlu'nun Turkcell'deki işinden ALİKEV'e destek verdiği için atıldığını duyurdu.

Paylaş

TMMOB, Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Alper Mertoğlu’nun Turkcell’de 12 yıldır çalıştığı işine Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı’na destek amacıyla başlattığı kampanya sırasında son verildiğini duyurdu.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik’in yaptığı açıklamada Turkcell’in Ensar Vakfı’nın sponsorlarından olduğunu hatırlatan TMMOB, “Turkcell’in Alper Mertoğlu’nun işten çıkarılmasına ilişkin almış olduğu karar; ülkede birçok konuda olduğu gibi bu olayda da ‘bizden olan yandaşlar’ ve ‘ötekiler’ ayrımı yapıldığını göstermiştir” dedi.

ALİKEV’in kuruluş amacının “Toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması, demokrasi ve toplumsal barış kültürünün gelişmesi,  toplumsal şiddetin azaltılması amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel çalışmalar yolu ile Ali İsmail Korkmaz'ın anısını yaşatmak” olduğunu vurgulayan TMMOB, vakfın bu çalışmalarını bağışlar, sportif faaliyetler ve büyük fedakarlıklarla oluşturulan kaynaklarla sağladığını belirtti.

Mertoğlu’nun bu çalışmaları desteklemek için İstanbul Boğazı yüzme yarışmasına katıldığını ve geniş çaplı bir kampanya yürüttüğünü ifade eden TMMOB’un açıklamasında “Toplumsal hafızamızda çok kötü bir yeri olan, yandaş firma ve cemaatler tarafından desteklenen ENSAR Vakfı'nın en büyük sponsorlarından olan Turkcell, Alper Mertoğlu'nun ALİKEV'e destek amacıyla düzenlemiş olduğu eğitim, spor ve barış içerikli kampanyasını ‘öteki’ tarafta gördüğü için adil olmayan bir tutum sergilemiş ve çalışanını işten atmıştır” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Bu durumda şirket politikası kişisel hak ve özgürlüklerin neresinde durmaktadır? Türkiye'de işçi alımı ve işten çıkarmalar artık kişinin iktidarı destekleyip desteklemediğine göre mi yapılmaktadır? Şirket, Türkiye'nin çocuklarını birbirinden ayırmakta mıdır? Ali İsmail Korkmaz ve onun hayallerini paylaşanlar bu toprakların çocuğu değil midir?
“Kurumsal” kimliklerinin arkalarına saklanarak, Türkiye’de yaşanan hukuksuz uygulamaları kendilerine örnek alanlar, iktidar baskısından çekinerek bu kararları verenler bu hukuksuzluğa derhal son vermelidirler. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu olarak, yaşanan sürecin takipçisi olacağımızı ve hukuki mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te LGBTİ’ler anayasal güvence istiyor

SONRAKİ HABER

Başbakan: Yazdan sonra gündemimiz ekonomi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...