04 Ağustos 2017 10:16

Tek tip kıyafet 'badem kurusu' aramasını artırdı

Tek tip kıyafetin renginin 'badem kurusu' olacağı haberleri üzerine pek çok kişi bu rengin neye benzediğini merak ederek, internette aradı.

Paylaş

‘FETÖ’ üyeliği suçlamasıyla tutuklu sanıkların yargılanma sürecinde mahkemeye ‘badem kurusu’ rengi tek tip kıyafetle getirileceğine dair haberlerin gündeme gelmesinin ardından, internette en çok arananlar arasında ‘badem kurusu’ yer aldı.

Çok sayıda internet kullanıcısı ‘badem kurusu’ renginin neye benzediğini merak etti ve arama motoruna yazdı. 

BADEM KURUSU RENGİ NEDİR?

Alt tonlarında sarı olan ama kahverengi ile daha çok özdeşleşmiş bir renktir. Ana renkler kategorisinde değildir. Kurutulmuş badem rengine benzediği için bu ismi almıştır. 

İŞTE BADEM KURUSU RENGİ:


 

BADEM KURUSU RENGİ NASIL GÜNDEM OLDU?

Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasında sanık askerin duruşmaya 'Hero' yazılı tişörtle gelmesi tepki çekmişti. Bunun üzerine tişörtü aylar önce piyasaya süren DeFacto şirketi tişörtün satışını durdurdu. Ancak ilerleyen günlerde tişörtü önceden satın alan çok sayıda kişi, sokakta durdurularak gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ‘FETÖ’ sanıklarının mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbise giymelerini gündeme getirmişti. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konuyla ilgili “Şu anda çalışmamız sürüyor" demişti. 

‘Tek tip’ kıyafet uygulaması tartışmalara neden olsa da, yeni kıyafetlerin ‘badem kurusu’ renginde olacağına dair haberler çıktı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'daki 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' 4. gününde

SONRAKİ HABER

Akıncı Üssü davasında Akın Öztürk savunma yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa