18 Temmuz 2012 16:01

Tam güne kısmi iptal

CHP’nin tam gün yasasıyla ilgili başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, tam gün yasasının bazı maddelerinin iptaline karar verdi.Anayasa Mahkemesi, doktorların muayenehane açmasını yasaklayan 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK), devlet, üniversite hastaneleri, TSK , GATA gibi değişik kurumlarda çalışan doktor

Tam güne kısmi iptal
Paylaş

Anayasa Mahkemesi, doktorların muayenehane açmasını yasaklayan 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK), devlet, üniversite hastaneleri, TSK , GATA gibi değişik kurumlarda çalışan doktorlara çalışma yasağı getiren maddelerini “Yetki Kanunu kapsamına girmediğinden” iptal etti.CHP , 650 sayılı Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Davayı esastan görüşen Anayasa Mahkemesi, KHK'nın, devlet, üniversite hastaneleri, TSK , GATA gibi değişik kurumlarda çalışan hekimlere çalışma yasakları getiren maddelerini iptal etti. 650 sayılı KHK'nın, iptal edilen 38. maddesi, “Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz” hükmünü içeriyor. Mahkeme ayrıca 39, 40 ve 41. maddelerin de iptaline karar verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş Kürt’ün durumu!

SONRAKİ HABER

Kıdem tazminatı kalkarsa patronlar herkesi kapıya koyar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...