04 Ağustos 2017 09:44

Dükkanına hırsız giren sahaf: İlk kez kitap çalan görüyorum

Muğla Fethiye'de dükkanına hırsız giren sahaf hırsızın özrü dilemesi durumunda şikayetinden vazgeçebileceğini söyledi.

Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bisikletiyle geldiği kitabevinden kitap çalan hırsız, işyerinin güvenlik kamerasına yakalandı. 13 yıllık meslek hayatında ilk kez kitap çalan birini gördüğünü belirten kitabevi sahibi 42 yaşındaki Cumhur Durmaz, okuma oranı bu kadar düşükken işyerinden kitap çalındığını görünce biraz da sevindiğini söyledi.

 

Olay, geçen çarşamba günü saat 05.00 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi Kordon Boyu'ndaki Fethiye Sahaf Kitabevi'nde meydana geldi. Bisikletiyle kitabevinin önüne gelen bir genç içeri girdi. Kıymetli eşyaların hiçbirine dokunmadan 10 kitapla kitabevinden dışarı çıktı. Kitapları bisikletinin sepetine doldurarak, uzaklaştı.

 

‘İLK KEZ KİTAP ÇALAN BİRİNİ GÖRÜYORUM’

 

Fethiye'de 13 yıldır kitabevi işlettiğini belirten Cumhur Durmaz, ilk kez kitap çalan birini gördüğünü, okuma oranının düşük olduğu ülkede, işyerinden kitap çalındığını görünce sevindiğini söyledi. Olayın tekrarlanmaması için hırsızdan şikayetçi olduklarını, ancak gelip özür dilemesi durumunda şikayetinden vazgeçebileceğini aktaran Durmaz, okumak isteyen ve parası olmayan herkese kitap hediye etmeye de hazır olduğunu kaydetti.

 

‘DÜKKANDA KIYMETLİ OBJELER DE VARDI’

 

Kendisini üzen tek şeyin sabah dükkanını dağınık bulmak olduğunu sözlerine ekleyen Durmaz, "Yaz olması nedeniyle işyerimizi geç kapatıp evimize gittik. Sabah işe gelen arkadaşlar dükkanın içinde ve dışındaki kitapların karıştırıldığını ve eksildiğini görüyorlar. Güvenlik kamerasını incelediğimizde, sabah karşı bir kişinin bisiklet ile gelip, farklı kategorilerden karışık kitaplar aldığını gördük. 5-10 dakika içeride kalıyor ve 10 tane kitap alıp ayrılıyor. Ben buna 'hırsızlık' diyemiyorum. Her ne kadar, giden kitaplarım olmuş olsa da, okuma yazma oranın çok düşük olduğu bir ülkede, birinin sabah karşı gelip dükkanınızdan kitap alıp gitmesi, buna sevinir misiniz, üzülür müsünüz karışık bir duygu. Sabaha karşı kitap çalınıyorsa buna sevinmek lazım. Dükkanda kıymetli objelerde vardı. Sadece kitap çalınmış" diye konuştu. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Genel İş: İşten atmalara karşı birlikte mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Yerel yönetim emekçileri, toplu sözleşme taleplerini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...