04 Ağustos 2017 09:48

Genel İş: İşten atmalara karşı birlikte mücadeleye devam

Basın toplantısı düzenleyen Genel İş İzmir Şubeleri basında çıkan 'bölündüler' haberlerine tepki gösterdi.

Paylaş

DİSK'e bağlı Genel İş İzmir Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen işten çıkarmalar ve basında çıkan 'DİSK içinde çatlak' haberleri ile ilgili birlikte basın toplantısı düzenledi. DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde gerçekleşen basın toplantısına Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel İş İzmir Şube Başkanları katıldı. Basın toplantısında işten çıkarmalara karşı Genel İş Şubelerinin birlikte mücadele etmeye devam edeceği vurgulanarak çıkan haberler eleştirildi.

'GÖRÜŞMELERDEN DOLAYI EYLEMLERE ARA VERİLDİ'

İlk olarak konuşan Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK'in işçilerden aldığı güçle emek mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini ifade ederek "Dün nasıl hükümetin KHK'larla işten çıkarmalarına karşı tepkimizi gösterdiysek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de yaşandığında hak, hukuk ve adalet istemeyi sürdüreceğiz. Son günlerde 'DİSK içinde çatlak', 'Eylem kırıcılığı' şeklinde kasıtlı haberler yapılıyor. Kesinlikle böylesi bir şey söz konusu değildir. Yaptığımız mücadele ile bazı taleplerimiz yerine getirilmiştir. Sadece önümüzdeki hafta İzmir Büyükşehir yöneticileri görüşülmek üzere eyleme ara verilmiştir. Bize belediye başkanları ve bürokratlar tarafından yapılan saldırılara karşı da pabuç bırakmayacağız. Sınıf mücadelesini sokakta vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

'SINIF MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Daha sonra konuşan Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı da şunları söyledi "Türkiye'de ne yaşanırsa yaşansın bizim gündemimizde emek var. Ne olursa olsun Genel İş, en aşağısından yukarı kadar sınıf mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Özellikle son günlerde İzmir'de 'parçalandılar', 'bölündüler'  haberleri yapılıyor. Bunların sebeplerini anlayabilmiş değiliz. DİSK Genel İş olarak çizgimiz, sorumluluğumuz belli. Bugün asıl uğraşmamız gereken ülkeyi yönetenler ve sendikal anlayıştan uzak olanlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde derdimiz atılan işçi arkadaşlarımızın geri alınmasıdır. Arkadaşlarımızın işe geri başlayacağını düşünüyoruz, gerçekleşmediği takdirde de eylem kararlarımızı işçi arkadaşlarla alacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız. Ülkede o kadar sorun yaşanırken İzmir'de işçileri, halkı mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TGS 9 Eylül Gazetesi’nde TİS görüşmelerine başladı

SONRAKİ HABER

Dükkanına hırsız giren sahaf: İlk kez kitap çalan görüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa