04 Ağustos 2017 04:40

'İran tutumu Mehmet Görmez'i koltuğundan etti' iddiası

Mehmet Görmez'in Diyanet'ten erken emekli edilmesinde 'geleneksel ulema'yı İran ve Şiilik konusunda kızdırmasının rol oynadığı öne sürüldü.

Paylaş

Mehmet Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığından emekli edilmesine dair tartışmalar devam ediyor.

Sözcü ve OdaTV Yazarı Soner Yalçın, "Günlerdir Mehmet Görmez'in görevden alınmasının gerçek nedenini merak ettiğini" belirttiği yazısında iktidara yakın bir kaynağın kendisine “Geleneksel ulemaya göre, Mehmet Görmez ehli sünnete sahip çıkmadı!” dediğini yazdı.

Bu cümlenin "Görmez, Sünniliğe sahip çıkmadı" anlamına geldiğini belirten Yalçın, Görmez'in bu kesim tarafından modernist, yenilikçi bulunduğunu belirtti.

Yalçın, Görmez'in 27 Aralık 2015'te İslam mezheplerini yakınlaştırmayı amaçlayan Vahdet Konferansı için İran'a gittiğini ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'le görüştüğünü, Şii din adamlarıyla saf tutarak namaz kıldığını aktardı.

'İRAN GEZİSİ KOLTUĞUNU YIPRATTI'

İran gezisi sonrası Görmez'e yönelik eleştirilerin arttığını söyleyen Yalçın, bunun başında Diyanet İşleri Başkanlığından sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un olduğunu söyledi. Görmez'in bu sebeple Diyanet'in Cumhurbaşkanlığına bağlanmasını istediği belirtilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: "İşin özünde… Devlet içinde Sünniliğe bakış konusunda farklılık vardı.

Teorik dünyaları Suudi Arabistan ve Mısır medreselerinde oluşturulmuş kimi “geleneksel ulema”, Sünniliği –ABD gölgesindeki- Vehhabi-Selefilik ile özdeştiriyordu!

Bunlar, Tahran gezisine bile tahammülleri olmayan İran karşıtlarıydı.

Cübbeli Ahmet'in Mehmet Görmez ile ilgili sözleri şaşırtıcı değildi:

“Diyanet'e bundan tehlikelisi gelmemiştir. Rabbim, vatana millete bağlı ve Ehlisünnete sadık hayırlı bir reis nasip eylesin…”

“Ehlisünneti”, İran düşmanlığının sembol kavramı olarak kullanıyorlardı.

Bir dönem FETÖ'nün yaptığı -CIA destekli- İran karşıtlığını şimdi yeni isimler yürütüyordu. Üstelik FETÖ kumpaslarıyla… Elinde viski bulunan bir gencin fotoğrafı “Mehmet Görmez'in oğlu” yalanıyla medyaya servis edildi!

Ah ne tesadüf! Mehmet Görmez'e medyada en büyük muhalefeti kim yaptı:

ABD güdümündeki Işıkçılar Cemaati'nin gazetesi Türkiye!" (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Polat, Cumhurbaşkanına hakaretten ifade verdi

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 4 Ağustos 2017 Cuma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...