04 Ağustos 2017 01:22

TİS bildirisine OHAL engeli

İşyerlerinde toplusözleşme taleplerinin olduğu bildiriyi dağıtmak isteyen BES üyelerine, 'Talimat var', 'OHAL koşullarındayız' denilerek engel olundu.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

İşyerlerinde toplusözleşme taleplerinin yer aldığı bildiriyi dağıtmak isteyen BES üyelerine, “Talimat var”, “OHAL koşullarındayız” denilerek engel olundu.

Büro Emekçileri Sendikası Ankara 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan ve yanındaki 2 sendika yöneticisi, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığında toplusözleşme taleplerinin yer aldığı bildirileri kamu emekçilerine dağıtmak istedi. Dağıtım sırasında gelen özel güvenlik görevlileri bildiri dağıtımını engellemeye çalıştı. Yaşadıklarını anlatan Başkan İsmet Meydan, özel güvenlik görevlerinin kendilerine “Talimat var” dediğini aktararak, “Biz o emri kim verdiyse onunla görüşmek istedik. Ancak bizi dışarı çıkardılar. Bizi özel güvenlikçilerin yanında bekletmeye başlattılar. O sırada Ankara Vergi Dairesi Grup Müdürü geldi. Odasına çıkardı. Bize bildiri dağıtımının iş yoğunluğu nedeniyle olamayacağını söyledi. Ancak biz zaten işi engellemiyorduk. Kamu emekçilerinin haklarını anlatıldığı toplusözleşme görüşmeleriyle ilgili taleplerimizi iletiyorduk” diye konuştu. Grup Müdürüne “Sendikal faaliyet yürütüyoruz, yasal hakkımız” dediklerini aktaran Meydan, “Bize ‘Önceden haber verseydiniz’ dediler. Ancak sendikalar faaliyetleri için izin istemez. Bu engellemeyle bize verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. Kesinlikle BES ve KESK’e takınılan bir tutum” dedi. 

Daha önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bildiri dağıtırken engellendiklerini belirten Meydan, “Orada da direkt polis bizi engellemek istedi. Sebebini sorduğumuzda ‘OHAL koşullarındayız’ yanıtını verdi. OHAL’in sendikal faaliyetlere engel olamayacağını söylediğimizde ise sorumuzu yanıtsız bıraktı” dedi. Meydan, kamu emekçilerinin hakları için başka işyerlerinde de bildiri dağıtıp toplusözleşme hakkında taleplerini aktarmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Batıçim’de hukuksuz uygulamalar

SONRAKİ HABER

Ali Deştî, Baba Mukaddem ve Ebu’l-Kâsım Hâlet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...