03 Ağustos 2017 22:01

‘ABD IŞİD’e karşı savaşan hiçbir gruba tank vermedi’

ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD’nin, YPG’ye tanklar ve silahla dolu yüzlerce TIR gönderdiği iddialarını yalanladı

Paylaş

ABD Ankara Büyükelçiliği, Suriye'de savaşan hiçbir tarafa tank verilmediğini açıkladı. YPG'ye tank ve silahla dolu yüzlerce TIR gönderildiği iddiaları yalanlandı.

Elçilik'ten yapılan, "Suriye’ye giden TIR’larla ilgili basında çıkan yanlış haberlere ilişkin açıklama" başlıklı açıklamada şöyle denildi:

"Son bir kaç günde basında yer alan, doğru olmayan bir dizi haberde, yanıltıcı bir şekilde ABD’nin, YPG’ye destek vermek için Suriye’ye “tanklar” ve “silahla dolu yüzlerce TIR” gönderdiği iddia edilmiştir.

"Bu haberler, Suriye’deki mevcut duruma ilişkin temel bazı gerçekleri görmezden gelmektedir.

"ABD, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan herhangi bir gruba tank vermemiştir.

"ABD’nin, öncelikli olarak hafif silahlar ve mühimmattan oluşan askeri yardımının büyük bir kısmı, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) içindeki Suriyeli Arap Koalisyon (SAK) unsurlarını desteklemektedir.  SAK’ı da kapsayan Suriyeli Araplar, IŞİD’i bölgeden temizlemek ve evlerine yeniden kavuşabilmek için savaşmaktadır.

"Bu silahların çok daha küçük bir yüzdesi, SDG’nin Kürt unsurlarına verilen silahlarla sınırlıdır ve bunlar göreve özeldir. Sadece, Rakka’yı ele geçirmek ve IŞİD’in yok edilmesi gibi hepimiz tarafından paylaşılan hedeflere ulaşmada sağlayacakları katkıya bağlı olarak verilmektedir.

"YPG’ye verilen silahların niteliğiyle ilgili Türk hükümetine tam bir şeffaflıkla bilgi sağlamayı sürdürmekteyiz.

"Irak-Suriye sınırını geçen tırların büyük bir kısmı, askeri ekipman veya askeri malzemeler taşımamaktadır. Bu tırlar, Suriye içinde yerlerinden edilen insanların temel gereksinimlerini bulundukları yerlerde karşılamak, sağlık ve güvenliklerini temin etmek için gıda, ilaç ve diğer zaruri malzemeleri içermektedir.

"Bunun aksini iddia eden yanlış haberler tehlikelidir ve bizi Deaş’ı ortadan kaldırmak, bu şiddetten etkilenenlere destek olmak yönündeki ortak arzu ve amaçlarımızdan alıkoymaktadır." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

TBMM’den ‘ölüm cezaları’ araştırması

SONRAKİ HABER

Dubai'deki 87 katlı Torch kulesinde yangın 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...