03 Ağustos 2017 19:23

Roboski’de 292 haftadır adalet yok

Roboskili aileler katliamdan bu yana her hafta adalet talepli yaptığı eylemlerin 292’ncisini gerçekleştirdi.

Paylaş

Roboskili aileler 292.hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Her hafta perşembe günü yapılan açıklama Roboski katliamında hayatını kaybedenlerin mezarları başında yapıldı. 

Açıklamada, aileler adına konuşan Veli Encu, “28 Aralık 2011 tarihinde Roboski’de 19’u çocuk 34 yakınımızın katledilişinden bugüne 292 hafta geçti. Bugün katliamın ardından geçen 2045 gün ve hala adalet yok. Bizler 292 haftadır buradan kamuoyuna çağrıda bulunuyor ve ivedilikle uyarıyoruz. Roboski katliamının askeri ve siyasi sorumluları  cezalandırılmadıkça, geçmişle yüzleşme, darbecilerle hesaplaşma iddiası inandırıcı ve samimi olmayacaktır” dedi. 

Türkiye’de yaşanan hukuksuzluğun, 2045 gündür Roboski katliamı için sağlanamayan adalet sisteminin ve cezasızlık politikasının devamı olduğunu söyleyen Encu, “Roboski ve Roboski gibi tüm katliamlar ve yaşanan acılar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar bu mücadele her yerde her alanda devam edecektir. Adalet için kilometrelerce yol yürüyenler,sıcağa ve engellemelere rağmen nöbette olanların çabaları önemsenmeli ve dikkate alınmalıdır” dedi. 

3 Ağustos’un Şengal katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Encu, “Bugün, Şengal'de Ezidi'lere dönük ger çekleştirilen 3 Ağustos Soykırımı'nın 3.yıldönümü.Şengal'den yalınayak aç susuz gelen  Ezidi halkına ev sahipliği yapmış Roboski halkı  olarak  bu soykırım saldırısını unutmadığımızı ve bir kez daha lânetlediğimizi ifade ediyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Amerikan askeri konvoyuna saldırı 3 sivil 1 asker öldü

SONRAKİ HABER

Bilişim Vadisi inşaatında elektrik akımına kapılan işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...