03 Ağustos 2017 16:40

‘Alayumat hepimizin bildiği gördüğü gerçekleri yazdı’

Hatay’da kitle örgütleri, siyasi partiler ve gazeteciler, Dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat’ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

İslahiye'de “Şüphe” üzerine gözaltına alınıp, “Devletin Gizli Kalması Gereken Sırlarını İfşa Etmek” suçlaması ile tutuklanan Dihaber Muhabiri Erdoğan Alayumat’ın tutuklanmasına tepkiler devam ediyor. Gazetecinin uzun zamandır haber takibi yaptığı Hatay’da bulunan sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve gazeteciler, Alayumat’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Hataylılar, Alayumat’ın Suriye savaşının ilk günlerinden bu yana bölgede herkesin yaşadığı, gördüğü, bildiği gerçekleri kamuoyu ile paylaştığını belirtti.

‘GERÇEKLERİ YAZMAK SUÇ OLDU’ 

Alayumat’ın yazdıkları ile Hatay sınır hattında yaşananları tüm çıplaklığı ile açığa çıkardığını belirten Hatay Savaşa Karşı Yaşam Hakkı Meclisleri sözcülerinden Mahir Mansuroğlu, “Antakya’da yaşanan gerçekleri açığa çıkarmaktan ziyade konuşmak bile devlet açısından bir suç teşkil ediyor” dedi. Antakya’da “Ne konuşursan, ne görürsen ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini açığa çıkarmakla’ suçlanabilirsin” diyen Mansuroğlu, “Erdoğan Alayumat da böyle bir ortamda gazetecilik yapmak için mücadele eden ender isimlerdendi. Bugüne kadar gizlenen tüm gerçekler böylece tüm çıplaklığı ile açığa çıkmış durumda. Erdoğan, hepimizin gördüğü, hepimizin bildiği, hepimizin yaşadığı durumu ifade ettiği için yargılandı ve tutuklandı” dedi.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

SYKP Hatay İl Eşbaşkanı Hülya Kavuk da, Alayumat’ın tutuklanmasına tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bu ülkede zaten son dönemde gerçek haber yapan gazeteciler, ya cezaevine alındı ya gazeteleri kapatıldı. Erdoğan da bu gazetecilerden biriydi. Hatay’da defalarca IŞİD ile ilgili, El Nusra ile ilgili, Suriye’deki savaşın Hatay’a etkilerine dair haberler yapmış bir gazeteci. Erdoğan’ın tutuklanmasına dair kararı hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz. Gazetecilik suç değildir.”

‘GERÇEKLER DEVLET SIRRI OLDU’

Hatay’ın tanınan gazetecilerinden Tamer Yazar ise, “Gerçekler bir anda ‘devlet’ sırrı oluveriyor. Dokunulmazlık zırhına bürünüveriyor. Dokunulamayan bir devlet sırrı olunca da, ona dokunan Gazeteci ‘hain’ oluveriyor!” dedi. 

Alayumat üzerinden gazetecilere yapılanın bir uyarı olduğunu ve bu uyarının her gün bir başka gazeteci üzerinden yapıldığını belirten Yazar, “Öyle ki, kelimelerinden korkutulan bizler, kendi oto-kontrolümüzü oluşturmuşuz farkına bile varmadan” derken, “Korkusuzca haber yapanlar iyi ki varsınız” diye konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yeni e’nin Ağustos sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

Meteor yağmuru 12-13 Ağustos’ta, kaçırmayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...