03 Ağustos 2017 16:11

Suriyeli öğrenciler imam hatiplere yönlendirilecek

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesi için çalışmalar yapacağını açıkladı.

Paylaş

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriyeli öğrencilere yönelik din öğretimi çalıştayı yapıldı. Çalıştayda, Denizli'de kayıtlı 868 Suriyeli öğrencinin bulunduğu ve bu öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesi için çalışmalar yapılacağı açıklandı.

Din Öğretimi Çalıştayı, Merkezefendi ilçesi Gültepe İmam Hatip Ortaokulu'nda yapıldı. Çalıştaya, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü eğitim uzmanı Ahmet Gündüz, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Şube Müdürü Şaban Altınsuyu ile 51 imam hatip ortaokulu ve lise müdürü katıldı. Çalıştayda, Türkiye'de bulunan Suriyeliler arasında imam hatip okullarının bilinirliğini artırmak ve bunun için yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Suriyeli öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesiyle ilgili çalışma yapılacağını belirterek, "İlimizde ortaokul ve lise olmak üzere 51 imam hatip okulumuz var. İlimizde kayıtlı 868 Suriyeli öğrenci mevcut. Bu öğrencilerin imam hatip okullarına yönlendirilmesi için çalışma yapacağız " dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü eğitim uzmanı Ahmet Gündüz ise, gelecek eğitim öğretim yılında Suriyeli öğrencileri imam hatiplere eriştirme hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

2016-2017 eğitim öğretim yılında 833 bin kayıtlı Suriyeli çağ nüfusunun, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bir milyon olmasının beklendiğini belirten Gündüz, Suriyeli öğrenciler için hem Türkçeyi hem de kendi kültürlerini öğretecek materyaller hazırlandığını ve yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerle bunların verileceğini kaydetti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşüm kapsamındaki evinden çıkmadı yıkımı durdurdu

SONRAKİ HABER

Yeni e’nin Ağustos sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...