03 Ağustos 2017 14:57

Dersimliler 41 derece sıcakta Munzur'a girerek serinledi

Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Dersim'de, sıcaktan bunalan yurttaşlar Munzur Çayı'na girerek serinledi.

Paylaş

Dersim'de bugün 41 derece ile son yılların en sıcak günlerinden biri yaşandı. Serinlemek isteyenler Munzur Çayı kıyısındaki plajlara akın etti. Dışarda yürümenin bile zorlaştığı Dersim'de halk buz gibi Munzur Çayı suyuna girerek serinlemeye çalıştı.

Mevsimin en sıcak günlerden birinin yaşandığı Dersin'de halk, Munzur plajlarına akın etti. Öğlen saatlerinden itibaren sıcakların iyice bastırmasıyla birlikte Munzur Çayı kenarındaki plajlara giren genç, çocuk, yaşlı, kadın ve erkekler, buz gibi sularda serinleyerek sıcaklardan korunmaya çalıştı. Özellikle Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde yaşayan Dersimli yurttaşların Ege ya da Akdeniz yerine tatillerini memleketlerinde geçirmesi nedeniyle Munzur Çayı'nın kenarındaki plajlar dolup taştı.

Munzur'da serinleyenler arasında yer alan Suna Tosun, tatil için batı illeri yerine tercihini Dersim'den yana kullandığını belirterek, "Ben batıda tatilimi geçirmek istemedim. Ailece Munzur'da serinlemek, kendi topraklarımızda kalmak daha doğruydu. Munzur'un buz gibi suyu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sıcaklıklarda Munzur bizi serinletiyor" dedi. 

Almanya'dan gelen Hasan Ulu ise, Çeşme ya da Bodrum sahilleri yerine Dersim'de Munzur Çayı kıyısını tercih ettiklerini ve bu yüzden pişman olmadıklarını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'da hava sıcaklığı 137 yılın rekor seviyesine ulaştı

SONRAKİ HABER

Burak Yılmaz, sağlık kontrolünden geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...