03 Ağustos 2017 08:21

Avukat Eren Keskin'e 140'ın üzerinde dava açıldı

İnsan hakları savunucusu Avukat Eren Keskin hakkında 140'ın üzerinde dava açıldı. Keskin, davalar nedeniyle cezaevine girme tehlikesiyle karşı kaşıya.

Paylaş

İnsan hakları savunucusu Eren Keskin hakkında açılan 140'ın üzerende dava nedeniyle cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya. Davaların büyük çoğunluğu para cezasıyla sonuçlandı ve yüz binlerce lirayı buluyor. Keskin'in para cezalarını ödememesi sonucu cezaevine girme tehlikesine karşı İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Keskin'le dayanışma için yapılacak başvuruları bekliyor.
 
31 yıldır Türkiye'de verdiği insan hakları mücadelesiyle ismini dünyaya duyuran Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucusu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) eski yöneticilerinden Eren Keskin, hakkında açılan 140'ın üzerende dava nedeniyle cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya. Keskin hakkındaki davaların büyük bir bölümü ifade özgürlüğü ile ilgili ve para cezasıyla sonuçlandı. Cezaların tutarı ise yüz binlerce lirayı buluyor.
 
İHD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Eren Keski'nin para cezaları nedeniyle hapse girmemesi için kamuoyunu, Keskin ile dayanışmaya çağrıldı. Toplantıda konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Para cezaları nedeniyle Keskin'i  hapse göndermemek için kamuoyunun dayanışmasına ihtiyacımız var. Keskin için  insan hakları savunucularını dayanışmaya davet ediyoruz, bu konuda İHD ve TİHV'e başvuruda bulunulabilir” dedi.
 
TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, “31 yıldır insan hakları hareketinin önemli insanlarındandır, herkes için insan hakları meselesini içselleştirmiştir” diye Eren Keskin'in insan hakları açısından önemini belirtirken, İHD Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hüsnü Öndül, “ Eren dünya çapında çalışmaları taktir edilen bir arkadaşımızdır. Onun başına gelenler ifade özgürlüğünün önemli boyutun gösteriyor. 140 üzerinde ifade özgürlüğü ile doğrudan bağlantılı davası var onunla dayanışmayı gösterelim bu kampanya ifade özgürlüğünün korunmasıyla doğrudan ilgili” diye açılan davalara verilen kararlarla Keskin'in ifade özgürlüğü hakkını gasp edildiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İZDENİZ grevi sona erdi

SONRAKİ HABER

Şenol Güneş hakkında takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...