18 Temmuz 2012 10:11

SES yöneticisine medya linci

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Devlet Hastanesinde görevli Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şube Yöneticisi Birsen Seyhan’a karşı medya eliyle linç kampanyası yürütülüyor. Star gazetesinde 15 Temmuz günü Ahmet Kaplan imzasıyla “İdeolojik körlük” başlığı altında ya

SES yöneticisine medya linci
Paylaş
C.Saffet Yılmaz

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Devlet Hastanesinde görevli Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şube Yöneticisi Birsen Seyhan’a karşı medya eliyle linç kampanyası yürütülüyor. Star gazetesinde 15 Temmuz günü Ahmet Kaplan imzasıyla “İdeolojik körlük” başlığı altında yayınlanan köşe yazısında Seyhan hedef gösterildi. Birsen Seyhan, hastanede bulunan hemşire odasına, AKP İlçe Örgütünün satın aldığı eşyaların yerleştirilmesine tepki gösterince başka bir ilçeye sürgün edilmiş, AKP İlçe Örgütü Seyhan’ı hedef gösteren açıklamalar yapmıştı.

Kaplan’ın köşesinde ise Seyhan bir kez daha hedef gösterildi. Yazıda, “İnsanlara hizmet etmek gibi kutsal görevi bulunan bir hemşirenin düştüğü bu ideolojik körlük ne yazık ki ülkemizin bazı kesimlerinin atamadığı büyük bir hastalıktır.” gibi ifadeler kullanıldı.

Gazetemize konuşan Birsen Seyhan ise, “Ayvalık’ta kimin hukukunun işlediğini, iktidar partisinin haksız uygulamalarına karşı çıkan herkese karşı, nerede olursa olsun, mutlaka ‘gereğinin yapılacağı’ izlenimi verilerek, sağlık emekçilerinin mücadelesinin fiilen hem de psikolojik olarak baskı altına alınmaya çalışıldığını göstermektedir” dedi.

Seyhan, köşe yazısı ile ilgili ise, “Yazı sahibinin tamamen ideolojik bir yaklaşımla beni hedef göstermesi, iktidar yandaşlığının geldiği noktanın görülmesi açısından önemlidir. SES’in mücadelesine kör gözlerle bakıp yandaş gazeteciliğin sınırlarını zorlayarak mücadelemize gölge düşürmeye çalışanların bütün çabaları boşadır” diye konuştu.
(Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köprü sürekli ücretsiz olsun

SONRAKİ HABER

Kadıköylü Hulki ve Berlinli kardeşi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa