02 Ağustos 2017 20:29

Trabzonspor’dan 50’nci yılında coşkulu kutlama

Trabzonspor Kulübü, 50’nci yılını kutladı. Kutlamada oynanan maçta Trabzonspor Deportivo Alaves’i 2-0 mağlup etti.

Paylaş

2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan Trabzonspor Kulübü, Şenol Güneş Kompleksi’ndeki stadında çeşitli etkinliklerle 50’nci yılını kutladı.

Bordo mavililer, kuruluşunun 50’nci yılında ilk olarak sabah saat 10.00’da Trabzon Atatürk Alanı’nda çelenk merasimi ve ardından Sülüklü Mezarlığı’nda anma töreni gerçekleştirdi. Saat 19.30’da Şenol Güneş Kompleksi’nde başlayan kutlama programında ise, halk oyunu gösterileri, konserler, havai fişek ve ışık şovu gösterileri yapıldı.

USTA: KENETLENEREK, 50’NCİ YILIMIZI ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRALIM

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, kutlama programı gösterilerinin ardından saha ortasında taraftarlara seslenerek, “Bütün Trabzonsporluların 50’nci yılını kutluyor, tebrik ediyorum. 50’nci yılımızı coşkuyla kutluyoruz. Trabzonspor’un 7 şampiyonluğunu ve 10’larca kupasını doya doya gördük. Trabzonsporlu gençler, daha nice 50 yıllar yaşayacak. Bu muhteşem markanın altında bizler sadece hizmetkarız. Niceleri geldi geçti, elbette bizler de gelip geçeceğiz. Ama bu sene bizim için özel bir yıl. Bu sene takımımız sahip çıkalım, kenetlenelim. Ayrı gayrımız olmasın ve 50’nci yılımızı şampiyonlukla taçlandıralım” dedi.

50’NCİ YIL PASTASI KESİLDİ

Başkan Usta’nın konuşmasının ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takım kaptanı Onur Recep Kıvrak, Trabzonspor’da forma giymiş eski futbolcuların katılımıyla 50'nci yıl pastası kesildi. Daha sonra bordo mavili taraftarlar takımın efsane oyuncularını tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzonspor’un 50’nci yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabı twitterdan kutlama mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, “Ülkemizin en önemli spor kulüplerinden biri olan Trabzonspor'un 50’nci yılını gönülden kutluyorum. Nice yıllara, nice başarılara Trabzonspor!” ifadelerine yer verildi. Bordo mavili kulübün twitter hesabından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kutlama mesajı yayınlandı.

TRİBÜNLER DOLDU

Trabzonsporlu taraftarlar da 50’nci yıl kutlamaları ve ayrıca Deportivo Alaves ile oynanacak hazırlık maçı için satışa sunulan biletlere yoğun ilgi gösterdi. Bordo mavili taraftarlar stadyumu tamamen doldurarak 50’nci yıl dönümünde takımlarını yalnız bırakmadı.

FUTBOLCULAR TARAFTARLARA TOP HEDIYE ETTI

Kutlama programının ardından Deportivo Alaves ile oynanacak dostluk maçı için ısınmaya çıkan bordo mavili futbolcular, tribünlere doğru koşarak futbolculara futbol topu gönderdi. Daha sonra taraftarlar da futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak alkışladı.

YENİ TRANSFERLER TARAFTARLARLA BULUŞTU

Trabzonspor’un 3 yeni transferi ilk kez bordo mavili taraftarların önüne çıktı. Celta Vigo’dan transfer edilen Theo Bongonda, Milan’dan kadroya dahil edilen Juraj Kucka ve geride kalan sezonu Eskişehirspor’da tamamlayan Kamil Ahmet Çörekçi, yeni transferler olarak bordo-mavili taraftarlarla buluştu.

50’NCİ YIL KUTLAMALARINDA TRABZONSPOR DEPORTİVO ALAVES’İ 2-0 YENDİ

Trabzonspor, 50’nci yıl kutlamaları kapsamında oynanan dostluk karşılaşmasında İspanya La Liga ekiplerinden Deportivo Alaves’i mağlup etti. Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri 7’nci dakikada Bongonda ve 23’te Yusuf Yazıcı kaydetti.

7’nci dakikada Kucka’nın savunmanın arkasına aşırtma pasına iyi hareketlenen Bongonda topu önüne düzelttikten sonra kalecinin solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

23’üncü dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Bongonda topu ceza sahasındaki takım arkadaşı Yusuf Yazıcı’ya aktardı, onun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşma 2-0 Trabzonspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

ERSUN YANAL: TRABZONSPOR MÜCADELESİNİ ZİRVEDE TUTACAK BİR TAKIM OLACAK

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, 2-0 kazandıkları Deportivo Alaves dostluk karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Trabzonspor, önemli kadroya sahip ve mücadelesini zirvede tutacak bir takım olacaktır” dedi.

Yanal, yaptığı açıklamada, Trabzonspor’un değerli, kaliteli bir takım olma yolunda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Trabzonspor'un geçen sezon yaptığı transferlerle bir iskelet kadrosu oluştu. Bu transfer döneminde doğru isimleri kadroya katmak istiyoruz. Bu süreçte sabırlı ve doğru hareket etmek zorundayız. Trabzonspor’un insan kalitesi yüksek, tecrübeli ile genç yetenekli oyuncuları var.  Bunun karışımı ile Trabzonspor, önemli kadroya sahip ve mücadelesini zirvede tutacak bir takım olacaktır. Herkesin dileği şampiyonluk, belki en çok isteyenlerden biri ben olacağım. Bunun için oldukça fazla mücadele edeceğiz. Burayı bir futbolcu çöplüğüne dönüştürmeyeceğiz. Trabzonspor değerli takım. Buraya gelen oyuncular değerli, marka değerine katkı yapacak oyuncular olacak. Bunun için sabırlı olmalıyız.”

'BURAK DOĞRU BİR BEKLENTİ'

Burak Yılmaz’ın transferinin bugün netleştiğini kaydeden Yanal, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Burak, Türk futbolunun önemli isimlerinden biri. Son 15 yılın yetiştirdiği en önemli karakterlerden bir tanesi ve Trabzonspor'da önemli başarılara imza atmış oyunculardan biri. Onun Trabzonspor’u, Trabzonspor'un da onu çok arzu etmesi, birlikte bu istek ve arzunun önemli bir enerji oluşturacağını düşünüyorum.  Burak’ın zaten enerjisi, katkısı belli. Artık deneyimli, onun da deneyimlerden yararlanabilecek çok önemli ve yetenekli genç oyuncularımız var. Burak’ın sadece oyuncu olarak değil, genç oyunculara da çok önemli katkısının olacağını düşünüyorum. Hem karakteri, hem takımdaki liderliği ile Burak doğru bir beklenti. Taraftarımızın da beklentisinin karşılığını vereceğine inanıyorum.”

'MİLLİ TAKIMA DESTEK OLMALIYIZ'

Yanal, A Milli futbol takımında teknik direktörlük görevine gelen Mircea Lucescu ile ilgili sorulan soru üzerine ise, “Türk futbolu kendi gücünü kanıtlayacak donanıma sahip. Türk futbolu bu donanımı her zaman ortaya koyacak güce de sahip. Futbolu yöneten ve futbolu şu anda yönetme sorumluluğu alan bir yönetim var. Aldığı kararlara hepimiz saygı duymalıyız. Dolayısıyla bu saygının karşılığında da yeni başlayan tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz. Türk futbolunun başarısı bizim için çok önemlidir. Şahıslar gelip geçicidir. Önemli olan Türk futbolunun başarısıdır. Alınan kararlara hepimizin saygı duyması ve desteklemesi gerekir. Önemli olan Türk futbolunda başarılara imza atmak. Milli takımımızın Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılması için ne gerekiyorsa desteğimizi vermek, bundan sonra alınan kararlara hepimizin saygı duyması gerekir” diyerek açıklamalarını noktaladı.
 

TARAFTARDAN MEŞALELİ KUTLAMA

Trabzonspor, 50'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına kendi sahasında İspanya'nın Alaves takımı ile oynadığı maçın ardından da devam etti. Bordo mavili taraftarlar denizden Medicalpark Stadı'nın kale arkasındaki bölüme yanaşan çok sayıda tekne ve kayıkta meşale yakarak kulüplerinin 50'inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Meşale gösterisine Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona eren hazırlık maçından çıkan çok sayıda taraftar da eşlik etti. Kutlamalarda Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da ailesiyle birlikte deniz kenarına gelerek taraftarlarla bir araya geldi, meşale yakarak yaşanan coşkuya ortak oldu. Kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu tamamlandı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Negredo'ya imzayı attırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa