02 Ağustos 2017 19:39

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'na yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turunda 3-3’ün rövanşında Club Brugge’ü 2-0 yenen Medipol Başakşehir Ligi Play-Off Turuna yükseldi.

Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Medipol Başakşehir, ikinci maçta rakibini 2-0 mağlup ederek Play-Off Turu'na yükseldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, 7'nci dakikada Gael Clichy'nin açtığı güzel ortada Adebayor'un yaptığı kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Baskısını azaltmayan Başakşehir, 34'te Edin Visca'nın attığı golle farkı 2'ye çıkarttı ve ilk yarının skorunu belirledi: 2-0

İKİNCİ YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ikinci yarısında bölüm bölüm Belçika ekibi baskısını arttırsa da golü bulamadı ve Medipol Başakşehir maçı 2-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükseldi.

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off Turu'na yükselirken, İstanbul ekibi bu turda Şampiyonlar Ligi'ne veda etse bile, Avrupa Ligi gruplarına katılacak.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - CLUB BRUGGE MAÇININ ARDINDAN

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Club Brugge'ü 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Abdullah Avcı, "Türk futbolu adına önemli bir galibiyet aldık. Bu da bir milli maç. 2016-2017 sezonunu bugün kapattık. Geçen sene çok emek sarf ettik, bugün karşılığını aldık. Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükseldik. Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi gruplarındanbir tanesini cebimize koyduk. Bu gelişimimize katkı sağlayacak. Camiamıza ve Türk futboluna hayırlı olsun. Bir sonraki turda neler yapabileceğimize bakacağız. Bizim için yeni sezon önümüzdeki maçtan sonra başlayacak." dedi.

Medipol Başakşehir'in Avrupa'da ilk kez galibiyete ulaştığını belirten Avcı, "Rakibe neredeyse pozisyon vermeden maçı tamamladık. Yalnızca 3 isabetsiz şut şansı verdik. Bu bizim için çok önemliydi. Tüm rakamlarda da rakibimizin önünde yer aldık. " diye konuştu.

Abdullah Avcı, sırf play-off turuna kaldıkları için transfer yapmayı düşünmediklerini söylerken, bugün tribünlere gelen taraftarlara da çok teşekkür etti ve ligde de bunun devamını istedi.

AVCI: CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜRLER

Abdullah Avcı, karşılaşmayı tribünden takip eden ve maç sonrasında da soyunma odasına gelerek kendilerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Avcı, soyunma odasına gelen Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadıkları anları şu şekilde anlattı: "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, hem maçı seyrettikleri hem de ziyaretlerinden dolayı, Futbola ve spora destek veren birisi. Karşılaşma sonrasında, yanımıza gelerek duygularını paylaştı, oyuncular ile teker teker tokalaştı, yabancı oyuncular ile nerelerden geldiklerini konuştu. Club Brugge'ü yenen ilk Türk takımı olduğumuz için de tebrik etti. 'Bundan sonraki turda nereye katılıyoruz?' dedi. 'Bir turu cebimize koyduk. Şampiyonlar Ligi play-off'u oynayacağız, olmazsa Avrupa Ligi grupları cebimizde.' dedim. 'İnşallah Şampiyonlar Ligi olur.' dedi, ondan sonra başarılar dileyerek ayrıldı."

LEKO: KARŞIMIZDA KALİTELİ BİR TAKIM VARDI

Club Brugge Teknik Direktörü Ivan Leko, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup

olarak elendikleri maçta istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarını ve elendiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Leko, maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu kadar çabuk gol yemeyi beklemiyorduk. Karşımızda çok kaliteli bir takım vardı. Çok kaliteli bir kadro kurmuşlar. Ligde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde yer almaları da bunu gösteriyordu. Takımımız yediği gollerden sonra toparlanamadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldık."

Kişisel hatalardan dolayı goller yediklerini anlatan Leko, Leko, "Igor Tudor ile konuştuğunuzu ve Medipol Başakşehir hakkında bilgi aldığınızı söylemiştiniz. Bu bilgiler tuttu mu? İşinize yaradı mı?" sorusuna ise "Benim Igor Tudor'a ihtiyacım yoktu. Gerçekler ortada, iyi oynayan takım kazandı. Medipol Başakşehir'e bol şans diliyorum." cevabını verdi.(DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AİHM'nin Gülmen ve Özakça kararına Fincancı'dan tepki

SONRAKİ HABER

French journalist was arrested in Turkey on 'terror' charges

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...