02 Ağustos 2017 15:26

Misina ile dubaya bağlanan Caretta caretta kurtarıldı

Balıkçılar ölüme terk edilen Caretta caretta'yı kurtardılar.

Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesinde dubaya yüzgecinden misina ile bağlanarak ölüme terkedilen caretta caretta türü deniz kaplumbağası, tesadüfen kendini farkeden balıkçılar tarafından kurtarıldı. Sahil güvenlik de bunu kimin yaptığının belirlenmesi için soruşturma başlattı.
 
Milas'ın Güllük Mahallesi'nde yaşayan balıkçı 42 yaşındaki Güray Dıngıl, İstanbul'dan tatil için gelen arkadaşları Ertürk Atalar, İsmail Atalar ve Furkan Güneş'le birlikte geçen 30 Temmuz'da, 'Efsun-1' isimli teknesi ile balık avına çıktı. Dıngıl, Milas ile Bodrum arasındaki Asıl Koyu'na geldiğinde, kıyıdan yarım mil açıkta bir dubanın suya batıp, çıktığını farketti. Merak edip, dubaya yaklaşan Dıngıl, 60 santimetre boyunda, yaklaşık 40 kilogram ağılığındaki bir Caretta caretta'nın ön sağ yüzgecinden dubaya misina ile bağlanmış olduğunu farketti. Kurtulmak için mücadele veren deniz kaplumbağasını arkadaşlarının yardımıyla tekneye alan Dıngıl, üzerindeki misinaları tek tek temizledikten sonra, tekrar denize, doğal ortamına saldı. O anlar Dıngıl'ın arkadaşları tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
 
Ölüme terkedilen caretta caretta'yı gördüklerinde şoke olduklarını belirten Güray Dıngıl, "Zavallı hayvanı kurtarıp, tekrar özgürlüğüne kavuşturduk. Durumu benden öğrenen sahil güvenlik ekibi teşekkür edip, sorumlularının bulunması için soruşturma başlattı. Bunu yapan insan olamaz. Bu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te 2 gazeteci tutuklandı

SONRAKİ HABER

Rusya’nın Şam Büyükelçiliği'ne havan saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...