02 Ağustos 2017 12:57

Dünya küresel ısınma ve IŞİD’den korkuyor

PEW araştırma enstitüsünün yaptığı ankete göre, dünyada insanların büyük çoğunluğu IŞİD'i ve iklim değişikliğini en büyük tehdit olarak görüyor.

Paylaş

Dünyada güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak IŞİD ve iklim değişikliği algılanıyor. Yapılan ankete göre Türkiye’de ise en büyük tehdit ABD’nin politikaları görülüyor.

PEW araştırma enstitüsü, dünya genelinde yaptığı bir ankette dünya kamuoyunun tehdit algılamasını araştırdı. Enstitüsünün 38 ülkede toplam 42 bin kişinin katılımıyla yaptığı anket, dünya genelinde IŞİD ve küresel ısınmanın güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak algılandığını ortaya koydu. 

DW’nin haberine göre, başta Avrupa ve ABD başta olmak üzere 18 ülkede IŞİD en büyük tehdit olarak görülüyor. İklim değişikliği öncelikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde başlıca endişe kaynağını oluştururken, iklim değişikliğinin en büyük tehlike olarak görüldüğü ülkelerin başında yüzde 89’luk oranla İspanya geliyor. Almanların yüzde 77’si terör milisi IŞİD’in güvenliği tehdit eden en büyük tehlike olduğu görüşünde. İkinci sırada yüzde 66’lık oranla siber saldırılar, üçüncü sırada ise yüzde 63 oranıyla iklim değişikliği geliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mermer plakaların altında kalan işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Kobanêli küçük Oso’nun cenazesine polis ablukası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...