02 Ağustos 2017 10:38

Balın kayıt altına alınması üreticiyi de tüketiciyi de korur

Ordu’da Tüm Köy Sen yöneticileri Bal Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti. Dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

Paylaş

Ordu’da Tüm Köy Sen yöneticileri Bal Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti, Ziyarette dayanışma vurgusu öne çıkarken bal üreticilerinin sorunları konuşuldu.

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, yönetim kurulu üyeleri Ünal Özyurt, Muvaffak Aydemir ve Yaşar Emir’in yaptığı ziyarette Bal Üreticileri Birliği Başkanı Necati Aydın’la görüş alışverişi yapıldı.

DAYANIŞMA ÖNEMLİ

Ziyaretlerini, tüm üretici kuruluşlarının dayanışma içinde olması dileğiyle yaptıklarını belirten Zekai Sağra, “Ziyaretlerimizle güçlerimizi birleştirmenin olanağını yaratacağız, birlikten güç doğar, tarım alanında sorunlar çok, sahte bal tehdidi devam ediyor. Bu nedenle bala destek olunmalı. Sendika olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Sendikal örgütlenmeyi hızlandırdık. Üreticilerin kurduğu tüm örgütlerle birlikte olmak istiyoruz. Dayanışma içinde olursak haklarımızı korumak ve geliştirmek kolaylaşacaktır” dedi.

BALA DESTEK OLUNMALI

Bal Üreticileri Birliği Başkanı Necati Aydın da ziyaretten memnuniyetini belirterek “Birliğimiz 2004 yılında çıkan kanunla kuruldu. Sorunlarımız çok, çözümü için çaba harcıyoruz. Bal kayıt altına alınmalı, balın kayıt altına alınması kaçakçılığı önlediği gibi, hem üreticiyi ve hem de tüketiciyi korur. Arıya destek devam etmeli, ama bala da destek sağlanmalı. Böylece kaliteli bal üretimi de sağlanmış olur. Ordulu arıcıların ürettiği bal kaliteli ve değerli. İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerimiz çok temiz ve elverişli. İyi bal için, arıcının konakladığı yerler de çok önemli. Karayolu ve fabrikaya yakın olmasının olumsuz etkileri oluyor. Arıcılarımız bunu bilerek davranıyor. GDO’lu mısır ve soya hayvan yemlerinin yurdumuza girişine izin verilmesi sağlığımızı da tehdit edecek unsurlardır” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Lezgin Botan gözaltında

SONRAKİ HABER

Alvaro Negredo Beşiktaş'a yakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...