18 Temmuz 2012 08:53

Katliamı aklayanlara Bahçelievler’den yanıt

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Bahçelievler katliamı sanıklarının 3. yargı paketi kapsamında serbest bırakılmalarını katliamın yaşandığı evin önünde protesto etti. Semt sakinlerinin de destek verdiği eylemde konuşan HDK Ankara Yürütme Üyesi İbrahim Akkaya, “Üçüncü yargı paketinden adalet değil katiller &ccedi

Katliamı aklayanlara Bahçelievler’den yanıt
Paylaş

Bahçelievler’de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 üniversite öğrencisini 34 yıl önce katledenlerin AKP Hükümeti ve MHP’nin işbirliğiyle çıkan 3. yargı paketiyle salıverilmelerine tepkiler sürüyor. Dün akşam Bahçelievler Milli Kütüphane önünde bir araya gelen HDK Ankara Meclisi bileşenleri katliamın yapıldığı evin önünde, katillerin serbest bırakılmasını da protesto etti. “Üçüncü yargı paketinden adalet değil katiller çıktı” yazılı pankart arkasında toplanarak yürüyen HDK’liler, “Katiller halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. Evin önüne kadar yapılan yürüyüşe çevredekiler ve evlerinin balkonuna çıkan mahalle sakinleri alkışlarla destek verdi.

‘DEVLET GÖREVLİSİ MUAMELESİ GÖRDÜLER’

Burada konuşan HDK Ankara Yürütme Üyesi İbrahim Akkaya, her dönem korunup kollanan katillerin yıllarca yakalanmadıklarını, yakalandıklarında ise ‘yüksek yerlerden’ emirlerle serbest bırakıldıklarını hatırlattı. Katillerin yıllarca devlet tarafından düzenlenen sahte kimlik ve pasaportla ‘devlet görevlisi’ muamelesi gördüklerini, yurt içinde ve yurtdışında cinayetler işlediklerini belirten Akkaya, Mehmet Ağar’ın Adalet ve İçişleri Bakanı olduğu dönemde katillerin düğünlerinde nikâh şahitliği dahi yaptığına dikkat çekti. “Devlet için kurşun atan da, yiyen de şereflidir” denilerek yıllarca katillerin baş tacı yapıldığını ifade eden Akkaya, 19 yıldır yakalanmayan katillerin 2 yıl cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakılmalarına tepki gösterdi.

MADIMAK’TA ZAMAN AŞIMI

Katillerin AKP eliyle özel yasa çıkartılarak tahliye edildiklerinin altını çizen Akkaya, “Tıpkı domuz bağı ile insan katleden hizbul-kontra mensupları gibi” diyerek serbest bırakılan Hizbullahçıları hatırlattı. Akkaya, Madımak ve Uludere katliamları ve 12 Eylül darbesi davasında olduğu gibi suçluların zaman aşımı ve benzeri gerekçelerle cezasız bırakıldığını dile getirdi.

‘KATİLLER AKP’DE İTİBAR GÖRÜYOR’

Hükümetin gözünde yazı yazmanın, düşünce insanı olmanın, işçi ve emekçilerin örgütlenmesi için çaba sarf etmenin, barış ve özgürlük istemenin, Kürt sorunundan söz etmenin, inkar ve asimilasyona karşı çıkmanın suç olduğunu söyleyen Akkaya, “Katiller AKP iktidarında itibar görüyor” dedi.

HDK olarak AKP’nin katilleri aklama girişimlerine ve yalancı demokrasisine karşı mücadelelerini büyüteceklerini ifade eden Akkaya, sistemden mağdur olan bütün emekçileri HDK çatısı altında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırdı. Açıklamanın ardından HDK’liler getirdikleri karanfilleri ve katledilen 7 TİP’linin posterlerini binanın kapısına bıraktılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz kararmasın diye...

SONRAKİ HABER

Billur Tuz önünde demokrasi nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...