18 Temmuz 2012 07:17

Alabaş: Tazminat için mücadele edeceğiz

Amasra’da Maden Şehitleri Anıtı açılış töreni öncesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesini ziyaret eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Çalışma hayatında, önemli sorunların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Halkımız, işsizlik ve yoksullukla boğuşuyor. Çalışanlar, i

Alabaş: Tazminat için mücadele edeceğiz
Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı konusunda görüşmeler yaptıklarını ve önemli bir noktaya geldiklerini dile getiren Alabaş, “Şimdi bölge siyasetçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Hazine ve Maliye ile görüşmeler yapacaklar. İnşallah bir anlaşma noktası bulunur. Çünkü TTK’daki sıkıntıyı en iyi siz biliyorsunuz” dedi.

Kıdem tazminatı konusunda basına sızdırılan taslağın kamuoyunda enine boyuna tartışıldığını, bu tartışmaların işçilerin moralini bozduğunu belirten Alabaş, sendikalar olarak gelişmeleri hassasiyetle takip ettiklerini, bu tartışmaları doğru bulmadıklarını ve kınadıklarını söyledi.

Alabaş, “Biz, üst örgütümüz Türk-İş’in ifade ettiği gibi kıdem tazminatımıza yapılacak bir saldırıyı asla kabul etmiyoruz ve buna karşı her şart altında mücadele edeceğiz. Kimse telaş yapmasın, bulanık suda balık avlamaya çalışanların oyununa gelmeyelim” dedi.

Alabaş konuşmasını şöyle bitirdi, “Kardeş sendika Hava-İş Sendikamıza üye 305 hava yolu çalışanının işine son verildi. Buradan hepimize göz dağı verilmeye çalışılıyor. Bizler hükümeti çalışma barışını bozmaları konusunda uyarıyoruz ve bu 300 arkadaşımızın de işe geri iadelerini bekliyoruz” dedi. (Amasra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şam’da kanlı gün

SONRAKİ HABER

Karadeniz kararmasın diye...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...