02 Ağustos 2017 00:39

Trabzonspor 50. yaşını kutluyor

Trabzonspor Kulübü, bugün çeşitli etkinliklerle 50’nci yılını kutluyor.

Paylaş

Bordo mavililer, kuruluşunun 50’nci yılında saat 10.00’da Trabzon Atatürk Alanı’nda çelenk merasimi ve ardından Sülüklü Mezarlığında anma töreni gerçekleştirecek. Saat 20.00’de Şenol Güneş Kompleksinde başlayacak kutlama programında ise, konser, halk oyunu gösterileri, havai fişek ve ışık şovu ile birlikte taraftarlara özel sürprizlerin yer alacağı etkinliklerin düzenleneceği belirtildi.

ÖNCE KUTLAMA SONRA MAÇ

Trabzonspor 50’nci yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek programının ardından saat 21.45’te İspanya La Liga ekiplerinden Deportivo Alaves ile dostluk maçı oynayacak. Ayrıca bordo mavililer 2017-18 sezonu öncesi seyircisiyle ilk defa bu karşılaşmayla buluşacak. Maçtan sonra ise stadyumun arka tarafında denizden gelen gemilerin de katılımıyla sahilde büyük bir meşale gösterisinin gerçekleştirileceği kaydedildi.

YENİ TRANSFERLERİ YETİŞTİRME ÇABASI

Yeni sezon öncesi kadrosuna Theo Bongonda, Milan Kucka ve Kamil Ahmet Çörekçi’yi katan, ayrıca 3 takviye daha yapmayı planlayan bordo mavililer, yeni transferleri de 50’nci yıl kutlamalarına yetiştirmeye çalışıyor. Özellikle Başkan Muharrem Usta’nın da transferini duyurduğu Burak Yılmaz’ın da bugünkü programa yetiştirilmesi için çalışmalara hız verildiği ifade edildi.

BİLETLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ TÜKETİLDİ

Trabzonsporlu taraftarlar da 50’nci yıl kutlamaları ve ayrıca Deportivo Alaves ile oynanacak hazırlık maçı için satışa sunulan biletlere yoğun ilgi gösterdi. Bilet satış noktalarında uzun kuyruklar oluşturan bordo mavili taraftarların biletlerin önemli bir kısmını tükettiği öğrenildi.

ÇUBUKLU FORMA TANITILABİLİR

2017-18 sezonuna ait beyaz ve parçalı formayı satışa sunan Trabzonspor Kulübünün, yeni sezon için hazırlanan çubuklu formayı da bugünkü 50’nci yıl kutlamalarında tanıtması bekleniyor.

İSTANBUL’UN TAHTINI SALLADI

1967’de yerel kulüplerin bir araya gelmesiyle kurulan Trabzonspor kısa sürede ülke futboluna damga vurdu. Göztepe, Eskişehirspor gibi kulüplerin yapamadığını yaparak İstanbul’un büyük üçlüsünü ligde geride bırakmayı başaran bordo mavililer, 1975/76, 1976/77, 1978/79, 1979/80, 1980/81 ve 1983/84’te şampiyonluğu elde etti. Trabzonspor 8 kez de ligi ikinci tamamladı. 8 kez Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Karadeniz ekibi, çok sayıda futbolcu ve teknik direktör yetiştirdi.(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Başakşehir tur için sahada

SONRAKİ HABER

Kum zambakları bilinçsizlik kurbanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...