01 Ağustos 2017 21:47

ABD'den Kuzey Kore'ye: Düşmanın değiliz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'Washington'ın Kuzey Kore rejimini devirme amacı taşımadığını' söyledi.

Paylaş

BBC Türkçe’nin haberine göre, nükleer ve balistik füze programı nedeniyle iki arasında yaşanan gerilimin arttığı bir dönemde yaptığı açıklamada Tillerson, "Düşmanın değiliz" dedi.

Tillerson, ABD'nin bir aşamada Kuzey Kore ile diyalog kurmak istediğini de belirtti.

Tillerson açıklamasında şunları söyledi:

"Bir rejim değişikliği için uğraşmıyoruz, rejimin çökmesi için uğraşmıyoruz, yardım adanın hızlandırılmış şekilde birleşmesi için uğraşmıyoruz, ordumuzu 38. paralelin kuzeyine göndermek için bahane aramıyoruz.

"Düşmanın değiliz. Sana bir tehdit değiliz ancak sen bize kabul edilemez bir tehdit sergiliyorsun ve buna cevap vermemiz gerekiyor".

CUMHURİYETÇİ SENATÖR: TRUMP SAVAŞ YAŞANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Bu arada Cumhuriyetçi senatör Lindsay Graham, Trump'ın kendisine, Pyongyang'ın ABD'nin menzili içinde bulunduğu füze programını sürdürmesi durumunda iki ülke arasında savaş yaşanacağını söyledi.

Graham, "Eğer Kuzey Kore'yi durdurmak için bir savaş yaşanacaksa bu orada yaşacanacak. Eğer binlerce insan ölecekse orada ölecekler. Burada ölmeyecekler. O (Trump) bunu benim yüzüme söyledi".

Kuzey Kore, Cuma günü kıtalararası bir füze denemesinin başarılı olduğunu ve ABD'nin füzenin menzili içinde yer aldığını açıklamıştı.

ABD de bu denemeye sert tepki göstermiş ve Pazar günü iki bombardıman uçağı Kore yarımadası üzerinde uçuş gerçekleştirmişti.

Pazar gündüz saatlerinde ise ABD'ye ait iki bombardıman uçağı, Kore yarımadası üzerinde uçuş gerçekleştirmişti.

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, iki B-1 B bombardıman uçağının, füze denemesine karşı gövde gösterisi için yarımada üzerinde uçtuğu belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Krize rağmen Türkiye’nin Almanya'ya ihracatı yüzde 28 artmış

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan ve Bahreyn'den Katar'a çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...