18 Temmuz 2012 06:55

Befesa Silvermet’te grev

ÇELİK-İŞ Sendikası ile Befesa Silvermet patronu arasında yapılan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı.İşçilerin de katılımı ile fabrika önünde basına açıklama yapan Çelik-İş İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, İskenderun Organize Sanayi Böl

Befesa Silvermet’te grev
Paylaş

İşçilerin de katılımı ile fabrika önünde basına açıklama yapan Çelik-İş İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Befesa Silvermet şirketinde grev uygulamasına başladıklarını belirtti.

Gül, “Geçtiğimiz cumartesi günü çalışan işçiler arasında grevle ilgili referandum yaptık. Sonuçta işçilerin tamamı grevi destekledi. Biz işyeri sahipleri ile hasım değil hısım olmak istiyoruz. Çalışanı mutlu olmayan bir işyerinin başarılı olması mümkün değil. Sorun ortak, çözümde de ortak olmak istiyoruz” diye konuştu.

Ağır sanayi iş kolunda üretim yapan bir fabrikada işçiye çok komik ücret verildiğini belirten Gül, “Biz tüm demokratik haklarımızı kullanacağız. Kimse bizi fabrikayı kapatırız gibi sözcüklerle durduramaz. Yalnız değilsiniz. Kararlı duruşumuz devam edecek. Bu grev 100 gün de sürse mücadele devam edecek. Bizi bu şekilde deneyen, test eden işyerleri geçmişe dönüp bakarlarsa bizi tanırlar” dedi. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Değişim' sözde kaldı, listeye yansımadı

SONRAKİ HABER

37 kişilik işe 3 bin 313 başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa