01 Ağustos 2017 14:06

Norveç’te AP’den yaşlılarla ilgili proje

Norveç'te Sosyal Demokrat İşçi Partisi (AP), yeni dönem için yaşlı huzur ve bakım evleriyle ilişkili bir deneme projesi de kurmak istiyor.

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

 

Norveç'te Sosyal Demokrat İşçi Partisi (AP) 11 Eylül 2017’de yapılacak meclis seçiminden sonra başlayacak yeni dört yıllık dönem için yaşlılarla ilgili yapmak istediklerini açıkladı. Buna göre öğrenci konutlarıyla, yaşlı huzur ve bakım evleriyle ilişkili bir deneme projesi de kurmak istiyor.


AP’nin yaşlılarla ilgili taleplerini açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Hadia Tajik, yeni dört yıllık dönemde, yaşlı huzur ve bakım evlerinde, öğrencilerin uygun fiyatla kalmalarını istedikleri söyledi. Devlet kanalı NR’nin haberine göre Hadia Tajik, öğrenci konutlarıyla, yaşlı huzur ve bakım evleriyle ilişkili bir deneme projesi de kurmak istediklerini belirti.


Hadia Tajik’ın açıklamasına göre öğrencilerin bakım evlerinde kalarak, yaşlılarla zaman ayırabilecekler. Öğrencilerin, yaşlı huzur ve bakım evlerinde uygun fiyatla kalabilmesinde bir çok avantaj olduğunu belirten Tajik, “Bunda bir çok avantaj olduğunu düşünüyorum. Öğrencilere makul bir fiyatla yer verilmiş olur. Hem yaşlılar ve hem de öğrenciler birlikte eğlenmiş olur ve ek olarak meslek edinenlere bu alanda meslek edinmelerine fırsat verilir” dedi. Hadia Tajik, bu proje için Hollanda’dan esinlendiklerini belirtti.


Norveç Sendikalar Konfederasyonu (LO), öneriyi temelde olumlu görüyor. LO Genel Sekreteri Trude Tinnlund, “Kesin sınırlar konularak öğrenciler, yaşlı huzur ve bakım evlerinde çalışan personelin yerini almamalı ve personele ek olmalıdır. Biz buralarda daha çok personel istiyoruz. Şimdi olduğu gibi buna zaman az. Burada olumlu olan, öğrenciler sosyal dilime daha zaman ayırmış olacak” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Bekir Bozdağ’ın şikayetiyle gazeteciye dava açıldı

SONRAKİ HABER

Maduro'dan ABD'nin ekonomik yaptırım kararına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...