01 Ağustos 2017 10:01

Tüm Köy Sen, İkizce’de üreticilerle buluştu

Tüm Köy Sen Ordu Şube yöneticileri, örgütlenme çalışmalarını üreticilerin fındık bahçesine girmeden önce hızlandırdı.

Paylaş

Tüm Köy Sen Ordu Şube yöneticileri, örgütlenme çalışmalarına hız verdi. İkizce ilçesinde Ziraat Odası üretici eğitim toplantı salonunda yapılan toplantıya, Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, sendikanın yönetim kurulu üyeleri Muvaffak Aydemir, Selami Şen, Yaşar Emir, İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan Çalık, Erbaa Ziraat Odası  Başkanı Arif Köksal, İkizce Organik Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İbrahim Aydemir ve üreticiler katıldı.

Toplantıda konuşan Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekai Sağra, “Fındık konusunda Mecliste grubu olan parti milletvekillerinin konuşmalarına anlam veremiyorum. Konuşacaklar mutlaka, fındık politikaları hakkında Hükümete yaptırım da uygulayacaklar ama bu yeterli değil. Bugün Mecliste bulunan dört partinin de genel anlamda tarım, özelde de fındık politikalarının değiştirilmesine yönelik yasa teklifleri verme hakları var. Bunu yapmıyorlar ama konuşuyorlar” dedi.

‘SESİMİZİ YÜKSELTELİM’

Hem hükümetin hem de muhalefetin yapması gerekenler olduğunu söyleyen Sağra, “Fındık politikalarının üretici lehine dönüşmesi için siyasiler gerekli ama asıl olan üreticilerin birliğidir. Önce bizler bir araya gelip örgütlülüğümüzü güçlendirmeliyiz. Sonra da ortak sesimizi yükseltmemiz gerekir. Bizler susarsak siyasilerin de bizim çıkarlarımıza göre adım atması zorlaşır” dedi.

'FINDIK YANDI'

Toplantıda fındıkta yanma nedeniyle rekolte kaybı olduğunu belirten Sağra, “Bir ay önce fındık fazla olacak tartışmaları başlatılmıştı. Şimdi görüyoruz ki, fındık yandı. Her tarafta zarar var. Hem fındıklarda azalma olacak hem de randıman sıkıntısı yaşanacak. Neredeyse yanmadan kaynaklı zarar görmeyen yok” açıklamasında bulundu.

‘SORUNUMUZ YALNIZCA FİYAT DEĞİL’

Fındıkla ilgili tartışmaların fiyat üzerinden yapılmasının yanlış olduğunu belirten Sağra, “Fındık üreticisinin sorunu yalnızca fiyat değil. Bahçeler yaşlandı, toprak bölünmesi var. Göç nedeniyle köyler boşaldı. Kooperatiflerimiz işlevsizleştirildi. Tarıma destek yok. Fındık politikası üretim hazırlığından ürünün pazarlanmasına, yurtdışı satışından mamul haline getirilmesine kadar bir bütün olarak değerlendirilmeli” dedi.

Toplantıya katılan üreticiler de söz alarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası enflasyon tahminini yine yükseltti

SONRAKİ HABER

Şirince'de ekipler yıkım hazırlığında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...