İzmir Büyükşehir'de ikinci toplu işten çıkarmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, hakkını aramak için dava açan işçileri işten çıkarmaya devam ederken işten atılan işçiler de direnişe başladı.

01 Ağustos 2017 09:25
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı kadro ve geriye dönük ilave tediye davası açtığı için işten çıkarılan işçilere yenileri eklendi. İlk olarak Haziran ayı içerisinde 80 şirket işçisini işten çıkaran Büyükşehir Belediyesi yönetimi bugün de  İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ ve İZFAŞ şirketlerinde çalışan 40 civarında işçinin de işine son verdi.

İşten çıkarmalarla ilgili net bir sayıya henüz ulaşılamazken, işten çıkarmaların gün içinde artması bekleniyor. Genel İş, Belediye İş ve Dev-Turizm İş Sendikalarına üye olan işçiler, açtıkları davalarla kadrolu işçilerle aynı işi yaptıklarını belirterek, büyükşehir belediyesinden aynı hakları sağlamasını ve geçmişe dönük kayıplarını gidermelerini istemişti.

Dün işyerlerinde dava açanların isimlerinin yazılı bulunduğu bir liste dolaştırılırken, işçilerden gün içerisinde davalarını geri çekmeleri istenmiş ve aksi durumda sözleşmelerinin feshedileceği belirtilmişti. İşle tehdit edilmelerine rağmen çok sayıda işçi davasını geri çekmedi. İşten çıkarmalara gerekçe olarak ise 'performans düşüklüğü', 'verimsizlik' ve 'disiplinsizlik' gösterildi.

ATILAN İŞÇİLER DİRENİŞE BAŞLADI

İşten atılan işçilerin bir kısmı ise bugün Büyükşehir Belediyesi önünde direnişe başlayarak seslerini duyurmaya çalıştı. ‘Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz’ ve ‘Direne Direne Kazanacağız’ sloganlarını atan işçiler taşıdıkları dövizlerle adalet taleplerini de dile getirdi. İşe geri dönene kadar büyükşehir belediyesi önünde her gün oturma eylemi yapacaklarını dile getiren işçiler, atılan diğer işçileri de mücadelelerine katılmaya çağırdı.

'İŞİMİZİ VE ADALET İSTİYORUZ'

İşçiler adına ortak açıklamayı okuyan Barış Kaya, işten çıkarmaların keyfi ve adaletsiz uygulama olduğunu belirterek “Bu, işçileri açlığa mahkum etmektir. Yargının verdiği kadroyu İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilere vermek istememektedir. Bizler ekmeğimizi alınterimizle kazanmayı onur sayan insanlarız. Ekmeğimiz ve onurumuz için direneceğiz. İşsiz bırakma tehditlerine, hak gasplarına karşı direneceğiz. Özür dilenene kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde olacağız. İşimiz geri verilene kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde olacağız. İşimizi ve adalet istiyoruz” dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ayvalık Tabiat Parkı için sevindiren karar

SONRAKİ HABER

Yazar Ahmet Cemal yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa