01 Ağustos 2017 09:00

DERİTEKS, Sepiciler Deri'de de TİS'i imzaladı

Sepiciler Deri'de de TİS sürecini sonlandıran DERİTEKS, ilk yıl için yüzde 24'e varan ücret zammına imza attı. 

Paylaş

Türk-İş'e bağlı DERİTESK Sendikası İzmir Şubesinin, örgütlü olduğu Deri 2000 Fabrikası'nın ardından Sepiciler Deri'de de yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Torbalı'da kurulu bulunan Sepiciler Deri'de çalışan 200 işçiyi kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesi ile işçilerin maaşlarında ve sosyal haklarında enflasyonun üzerinde iyileştirmeler yapıldı. 

2. oturumda bağıtlanan TİS sözleşmesine göre, fabrikada 2013 yılı öncesi işe başlayan işçiler için ilk yıl için yüzde 24 net, 2013 sonrası işe başlayanlar için yüzde 18 net ücret zammı artışı sağlandı. Ayrıca 2 ve 3. yıllar için de enflasyon artı yüzde 2 zam yapılacak. 

HER AY 300 TL AİLE YARDIMI

4 aylık tam ikramiyenin ödendiği fabrikada yine toplu iş sözleşmesine göre sosyal haklarda yüzde 23 net artış sağlandı. Ek olarak işçilere, her ay tüm üylere 300 TL net aile yardımı ve çocuk başına da her ay 25 TL yardım yapılacak. 

DERİ 2000 DE KAZANIMLA SONUÇLANDI

Öte yandan geçtiğimiz hafta da DERİ 200 Fabrikası'nda imzalanan anlaşma ile işçi ücretlerine ilk yıl için yüzde 20 zam, sosyal haklara da yüzde 15 zam yapılmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yayla çocuklarının kitap sevinci: Koşun kitapçı geldi!

SONRAKİ HABER

Akkim'de Petrol-İş’e üye olan 20 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...