01 Ağustos 2017 05:37

'Erciyes Türk Kurultayı'na OHAL engeli

Kayseri Valiliği, Erciyes Dağı'nda yapılması planlanan 'Erciyes Türk Kurultayı'na OHAL ve 'ülkenin içinde bulunduğu durum' gerekçesiyle izin vermedi.

Paylaş

Kayseri Valiliği, Erciyes Dağı'nda bu ayın ilk pazar günü düzenlenmesi planlanan 'Erciyes Türk Kurultayı'na izin vermedi. Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, yine de Erciyes’te olacaklarını söyledi.

Erciyes Zafer Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, kurultayın düzenlenmesine OHAL kapsamında, 'ülkenin içinde bulunduğu durum' gerekçesiyle Kayseri Valilikçe izin verilmediğini söyledi.

Dinçer, "Bir eli Rabialı, diğer eli bozkurta çevrili olanların, ülke ve ülkücüleri soktukları sıkıntının yüzlerine vuracağını anlayan, Türk kelimesini kullanmaktan imtina edenler ve onun esiri olup saray hamisi kesilenlerin Başbuğu Alpaslan Türkeş’in banisi olduğu Türk Kurultayı'na izin vermeyerek Başbuğlarını ülkücülere unutturmaya çalışan, bulundukları makamı ülkücü Türk milliyetçilerine karşı faaliyet gösteren bir kurum haline getirenler, bilsin ki ülkücüler Türk azimli ve kararlı bir şekilde dünkü yeminlerine sadık kalarak son nefeslerine kadar mücadelelerini verecek" diye konuştu.

Pazar günü Erciyes’te olacaklarını belirten Necip Dinçer "Biz yine Erciyes’teyiz, yine orada olacağız.” dedi. (Kayseri/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Akıncı üssü davasının ilk günü sona erdi

SONRAKİ HABER

Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda gözaltına alınanlar adliyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...