01 Ağustos 2017 04:56

Nijerya'da 40'tan fazla eşcinsel erkek gözaltına alındı

Eşcinsellerin birbirine sevgi gösteren hareketlerde bulunmasının dahi yasak olduğu Nijerya'da 40'tan fazla eşcinsel erkek gözaltına alındı.

Paylaş

Nijerya gazetesi Punch, polisin Cumartesi öğleden sonra Lagos Eyaleti'nde bir otele baskın düzenleyerek 40'tan fazla eşcinsel erkeği gözaltına aldığını duyurdu. Gazete ayrıca polisin oteli de kordon altına aldığını iletti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Nijerya'da eşcinsel seks, 14 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Ülkede yalnızca eşcinsellerin seks yapmaları değil birbirilerine sevgi gösteren hareketlerle bulunmaları da yasak.

Ülkede teist inanç grupları, eşcinselliğe karşı çıkıyor. Nijerya'nın başkenti Abuja'da bulunan BBC muhabiri Chris Ewokor, ülkenin güneyindeki Evanjelik Hıristiyanların da, kuzeyindeki şeriat destekçisi Müslümanların da eşcinselliğe karşı çıktığını söylüyor. 1901'den beri eşcinselliğin yasak olduğu ülkede, 2013'te çıkarılan bir yasayla eşcinselliğe yönelik kısıtlamalar artırılmıştı.

Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Birliği'ne (ILGA) göre eşcinselliğin yasak olduğu 72 ülke bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

BBC Türkçe

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 1 Ağustos 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Gülerce: FETÖ ile durmadan mücadele eden 3 kişiden biriyim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...