01 Ağustos 2017 04:19

Bir 'büyük oyun' daha Yeni Şafak'tan kaçamadı!

Yeni Şafak kadınların 'Kıyafetime karışma' eylemlerini hedefe koyarken 'Senaryoyu kim yazdı' manşetini attı.

Paylaş

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak, bugünkü manşetinde "Siverek ve Maçka'daki provokasyonlar, Türkiye'de defalarca denenen kirli tertipleri hatırlattı" diyerek "Senaryoyu kim yazdı" ifadesini kullandı.

KADINLAR HİÇ GÜNDEMDE YOKKEN EYLEM YAPMIŞ!

Kadınlara yönelik taciz ve şiddet haberleri gündemden düşmezken kadınların "Hiç gündemde yokken 'Kıyafetime karışma' eylemleriyle sokağa döküldüğünü" iddia eden Yeni Şafak, "Bir gün sonra bunu bir kadına sözlü saldırı takip etti" dedi. Yeni Şafak Siverek'te Atatürk heykeline dönük saldırıyı gerçekleştirenin de "sözde dini saikler kullanan bir uyuşturucu bağımlısı" olduğunu yazdı.

'SLOGANLAR VE PANKARTLAR KAOSA HİZMET ETTİ'

Yeni Şafak'ın haberinde Büyükada'daki toplantılarına baskın düzenlenen ve tutuklanan insan hakları savunucularından Özlem Dalkıran için "Casus" ifadesi kullanılırken "Dalkıran'ın bilgisayarından çıkan ve toplumsal kaosa yol açacak eylem planında sokak eylemleri için özellikle kadınların öne çıkarılacağı belirtiliyordu. Plandaki gibi kadınlar önce Kadıköy'de 'kıyafetime dokunma' yürüyüşü yaptı. Atılan sloganlar, taşınan pankartlar kaosa hizmet etti" denildi.

'PANKARTLAR ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ': YENİ ŞAFAK'TAN KAÇMAZ!

Günlerdir çağrısı yapılan eyleme dair haberdeki bir diğer vurgu ise "Pankart ve sloganların önceden hazırlandığı dikkatlerden kaçmadı" idi.

Haberde Unilever'in markası Elidor'un #istediğimizgibi kampanyasıyla Türkiye'de kadın özgürlüğünün yeterli olmadığına işaret edilen reklamlar çektiği belirtildi ve "Finans desteği Unilever'den" ifadesi kullanıldı.

Yeni Şafak, Maçka Parkı'ndaki özel güvenlik saldırısına dair "Yönlendirme haberleriyle ünlü Hürriyet Muhabiri Fırat Alkaç imzasıyla pompalandı" derken Siverek'teki heykele saldırının ise "DHA muhabirine özel pozlarla gerçekleştirildiğini" yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medyada organ pazarı

SONRAKİ HABER

Akar'ı Çankaya'ya getiren pilot: Boğazında kesik yoktu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...