01 Ağustos 2017 02:29

KESK kamu emekçilerini Çalışma Bakanlığı önüne çağırdı

KESK bugün başlayacak olan TİS görüşmeleri için , tüm emekçileri haklarını aramaya davet ederek ÇSGB önüne çağırdı. 

Paylaş

KESK bugün başlayacak TİS görüşmeleri için hazırlıklarını tamamladı. KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, tüm emekçileri haklarını aramaya davet ederek ÇSGB önüne çağırdı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile aralarında başlayacak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri için Devlet Personel Başkanlığı ile görüştü. 

Daha önce Devlet Personel Başkanlığı, KESK’in TİS görüşmeleri için bildirdiği heyete cevap olarak memur olmayan heyet üyelerini dahi ihraç edilmiş gibi gösterip yeni bir heyet belirlemesini istemişti. 

‘PERSONEL BAŞKANLIĞI ÖZÜR DİLEDİ’

Bugün Devlet Personel Başkanı ile görüşen KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Başkan’ın yapılan yanlışlıktan dolayı özür dilediğini ifade etti. Gürbüz Başkanlığın hazırladığı yazıyı T.C. kimlik numaraları ile değil, isim benzerliği ile KESK heyetinin reddedildiğini belirtti. 

‘EMEKÇİLERE ÇAĞRI’

Bugün saat 12:30’da TRT’nin Arı Stüdyosu’nun önünde olacaklarını ifade eden Gürbüz, “13:30’da Bakanlık önünde olacağız, 14:00’te görüşmeler başlayacak” dedi. TİS görüşmelerine hazır olduklarını dile getiren Gürbüz, “Yarın il dışından üyelerimiz, danışma meclisimiz ve özellikle ihraç olan emekçi arkadaşlarımız Bakanlık önünde olacak” ifadelerini kullandı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Vicdan ve Adalet Nöbeti: Yaşasın barış

SONRAKİ HABER

Sıla konserini iptal eden üniversiteye haciz geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...