01 Ağustos 2017 00:20

Doğal Tarih Müzesi’nin hatasını 10 yaşındaki ortaya çıkardı

İngiltere’deki Doğal Tarih Müzesi’ni ziyaret eden 10 yaşındaki Charlie Edwards, dinozorlardan birinin yanlış etiketlendiğini ortaya çıkardı.

Paylaş

İngiltere’deki dünyaca ünlü Doğal Tarih Müzesi’ni (Natural History Museum) ziyaret eden 10 yaşındaki Charlie Edwards, dinozorlardan birinin yanlış etiketlendiğini ortaya çıkardı.

Charlie, ailesiyle birlikte ziyaret ettiği müzede gördüğü isim etiketinde Oviraptor yazdığını ancak dinozorun Triceratops familyasından bir türe ait olduğunu fark etti.

Charlie ziyaret sırasında bu durumu annesine söylemiş ama pek de inandırıcı olamamış. Daha sonra annesinden telefonunu isteyen Charlie, internette yaptığı arama ile her iki dinozorun da fotoğraflarını göstererek annesini ikna etmiş.

Charlie’nin 3 yaşından beri ansiklopedi okuduğunu söyleyen anne Jade Edwards, oğlunda Asperger’s sendromu olduğunu ve bir konuyu severse onunla ilgili herşeyi öğrenmek istediğini ifade etti. 

Oğlunun itirazını haklı bulan Jade Edwards, durumu Müze yönetimine bildirdi. Müze’den gelen yanıtta, Charlie’nin haklı olduğu, dinozorların etikenlenmesi sırasında bir hata yapıldığı kabul edildi.

Müze yönetimi tarafından aileye gönderilen mesajda, Charlie’nin bilgisi ve dikkatinin kendilerini mutlu ettiği belitrilerek paleontolojiye olan bu merakının devam etmesini umdukları kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘TRT izlemeyenden TRT payı alınıyor’

SONRAKİ HABER

Jurassic Park bizi kandırmış: T. rex koşamıyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...