31 Temmuz 2017 15:45

Almanya’dan AB’ye: Türkiye’ye ekonomik baskıyı artırın

Almanya AB’ye demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunmasını sağlamak için Türkiye'ye ekonomik baskıyı artırmasını talep ettiği bir belge iletti.

Paylaş

Almanya, Türkiye'de demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunmasını sağlamak için Avrupa Birliği'ne (AB) ülkeye yönelik ekonomik baskıyı artırmasını talep ettiği bir belge iletti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn olmak üzere Avrupalı yetkililere gönderilen mektupta, AB üyeliğine hazırlık kapsamında Türkiye'ye yapılan mali desteğin gerektiği durumda kesilme olasılığının netleştirilmesi talep ediliyor.

ALMANYA’NIN TALEBİ: YARDIMLAR SİVİL TOPLUM YARARINA OLMALI 

Belgede ayrıca, "AB ile Türkiye arasında Gümrük Birliği'nin modernizasyonu için görüşmeler düzenlenmesinin güncel gelişmeler ışığında Türkiye'ye yanlış bir mesaj vereceğine" de dikkat çekildiği bilgisi verildi. Bu yüzden, AB ülkelerinin şu anda AB Komisyonu'na bu konuda vekalet vermekten uzak durması gerektiği uyarısının yapıldığı ifade edildi. 

Belgede, şu anda AB'den Türkiye'ye üyelik müzakereleri çerçevesinde yapılan mali yardımın daha güçlü bir biçimde demokrasi ve hukuk devleti ile ilgili normların devamını sağlamak için şekillendirilmeleri gerektiği ifade edildiği belirtildi. Almanya’nın AB'den talebinde, "Yaptığımız yardımlar doğrudan sivil toplumun yararına olmalı" ifadesine yer verildiğine dikkat çekildi.

GABRIEL ADIMLAR ATILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI 

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Temmuz ayı ortasında Türkiye ile ilişkilerde gösterilen sabrın sonuna gelindiğini belirterek Almanya'nın ilk etapta Türkiye'ye yönelik üç ayrı noktada farklı adımlar atacağını açıklamıştı. Alman ihracat kredi garantilerinin yeniden gözden geçirilmesi, Alman vatandaşlarına Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının sertleştirilmesi ve Türkiye'ye yönelik AB'nin mali yardımlarının gözden geçirilmesi Gabriel'in bahsettiği adımları oluşturuyordu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Meris Tekstil'de 32 TEKSİF üyesi daha işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Sınırda Suriyeli göçmenleri döven 3 asker tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...