31 Temmuz 2017 15:26

Meris Tekstil'de 32 TEKSİF üyesi daha işten çıkarıldı

Meris Tekstil'de, sendika düşmanlığı devam ediyor. İnsanca çalışma koşulları için TEKSİF'e üye olan 32 işçi daha işten çıkarıldı.

Paylaş

İzmir Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgede kurulu bulunan ve yurt dışına kot elbise üretimi yapan Meris Tekstil'de sendikalı işçi kıyımı sürüyor. Geçtiğimiz hafta sendikal örgütlenmeye öncülük eden 8 işçinin işten çıkarılmasının ardından işçileri, sendikaya üye olma kararından vazgeçiremeyen patron temsilcileri 32 işçiyi daha işten çıkardı. 

İşçilerin verdiği bilgilere, patron temsilcileri ilk olarak işçilerden ilk olarak e-devlet şifrelerini istedi ancak bunu kabul etmeyen işçiler kendini kapı dışında buldu. İşten çıkarılan işçilere şimdilik herhangi bir gerekçe ileri sürülmezken tazminatların ödenip ödenmeyeceği ise henüz belli değil. İşçiler ise sendika yöneticileri ve avukatlarla bir araya gelerek hukuki süreci başlatmaya hazırlanıyor. 

PATRON TALEPLERİ KABUL ETMEDİ

İşçiler geçtiğimiz hafta fabrika içerisinde toplantı yaparak taleplerini belirleyip, patrondan bu sorunlarını çözmesini istedi. İşçilerin talepleri arasında ücretlerinin tamamının bankaya yatırılması, sigortalarının asgari ücretten gösterilmemesi, sürekli olarak ücretsiz izne çıkarılmamak, mesai ücretlerinin yatırılması, yıllık izinlerin kullandırılması, denetimlerin usulüne uygun yapılması ve yemeklerin düzeltilmesi bulunuyor. Talepleri kabul etmeyen patron ise işçi çıkarmaya başladı. 

SENDİKA EYLEM YAPACAK

İşçilerin üyesi olduğu TEKSİF İzmir Şube ise önümüzdeki günlerde Ege Serbest Bölge girişinde eylemlere başlayacak ve Meris Tektstil yönetimini sendikal örgütlülüğü tanımaya ve  işçileri işe geri almaya çağıracak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düzce’de kurulu Tekno Maccaferri’de grev başladı

SONRAKİ HABER

Almanya’dan AB’ye: Türkiye’ye ekonomik baskıyı artırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...