31 Temmuz 2017 13:39

İZDENİZ grevi devam ediyor

İZDENİZ grevi 20. gününde. TDS Genel Merkez Yöneticisi Selim Necati Çilli 'Diğer birimlerinde verilen zam ve sosyal haklar neyse onu istiyoruz' diyor.

Paylaş

Türkiye Denizciler Sendikasının (TDS) İZDENİZ’de başlatmış olduğu grev sürüyor. TDS Genel Merkez Yöneticisi Selim Necati Çilli, “İmkansız bir şey istemiyoruz. Belediyenin diğer birimlerinde verilen zam ve sosyal haklar neyse onu istiyoruz” dedi.

TDS ile İZDENİZ arasında yürütülen TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine başlatılan grev 20’nci gününü geride bıraktı. İZDENİZ, deniz çalışanlarına yüzde 0, iskele çalışanlarına ise yüzde 9,5 zam teklif ederken işçiler ve sendika ise tüm çalışanlara yüzde 15 oranında zam istedi. Yine sosyal haklar noktasında da iyileştirmeler talep eden işçiler ve sendika, belediyenin diğer birimleri ile yaptığı TİS’lerin referans alınarak adalet çerçevesinde eşitlenmesini talep ediyor. 

Önceki günlerde TDS Genel Merkezi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında greve ilişkin bir görüşme gerçekleşti. Kocaoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada işçilerle yüzde 12 zam oranında anlaştıklarını belirtirken, TDS Genel Merkez Yöneticisi Selim Necati Çilli de görüşmeyi doğruladı. Belediye ve şirket ile sosyal haklar noktasında anlaşamadıklarını aktaran Çilli, sosyal haklarda talep ettikleri iyileştirmenin kabul edilmesini beklediklerini dile getirerek, “İmkansız bir şey istemiyoruz. Belediyenin diğer birimlerin de verilen zam ve sosyal haklar neyse onu istiyoruz. Yani adalet” diye konuştu. (İzmir/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Benzin ve motorine yine zam geldi

SONRAKİ HABER

Panzer iddianamesi çıktı: Polisler 2 yılla kurtulabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...