31 Temmuz 2017 13:37

DHL işçileri: İşe geri alınana kadar direneceğiz

TÜMTİS'te örgütlendikleri için işten atılan DHL işçileri, işe geri alınıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

Paylaş

Uluslararası kargo şirketi DHL Express’te TÜMTİS’te örgütlenen ve işten atılan işçilerden 9’u firma önünde başlattığı direnişe devam ediyor. İşçiler, işe geri alınıncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi. 

İşçilerden Selçuk Durmaz, “Finansman müdürlüğü bölümünde çalışırken işten çıkarıldım. Amaçları başından beri beni istifaya zorlamaktı. Sendikalı olduğumuzdan dolayı bizi işten çıkarmak istediklerini biliyorduk” dedi.

Beyaz ve mavi yakalı işçilerin iş güvencesinin olmadığı için sendikaya üye olduğunu belirten Ferhat Sönmez ise, “İşçiler sendikalı olmaya dünden razılar. Fakat antidemokratik uygulamalar nedeniyle işçiler işsiz kalma korkusu yaşıyor. Biz işçilere işçilerin birlikte hareket ettiği sürece yenilmeyeceklerini söyledik ve işyerinde işçilerin çoğunluğu sendikalı oldu” şeklinde konuştu. 

DHL’nin 200 ülkede faaliyet yürüttüğünü aktaran TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de Türkiye’deki antidemokratik uygulamalar nedeniyle sendikal faaliyetlere tahammül edilmediğini vurguladı. DHL Express’te de sendikal örgütlenmenin engellendiğini ve işçilerin işten çıkarıldığını belirten Öztürk, işçilerin bir an önce işe geri alınmasını istedi ve DHL’yi sendika ile Toplu İş Sözleşmesi imzalamaya davet etti. DHL’nin tutumunu devam ettirmesi durumunda 200 ülkede uluslararası işçi örgütleri ile eylem yapacaklarına dikkat çeken Öztürk, “Yasalardaki boşluklar, çoğunluk itirazı, yetki itirazı gibi yıllarca mahkemelerde oyalama türü antidemokratik yasaları kullanarak, örgütlenmeyi engellemeye çalışıyorlar. Ama bu antidemokratik yasalara rağmen bugüne kadar başarılı bir mücadele yürüttük, yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti tarım işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Benzin ve motorine yine zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa