31 Temmuz 2017 13:30

HDP heyeti tarım işçilerini ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekili Mahmut Toğrul, Adana'daki tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Adana’da tarım işçilerini barındıkları çadır alanında ziyaret etti. İşçileri dinleyen HDP’liler, yaşadıkları sorunları Meclise taşıyacaklarını söyledi.

Kemalbay ve Toğrul’un ziyaret ettiği tarım işçileri, barınma koşullarından, sağlık hizmetlerine ulaşamamaktan, yaşadıkları ayrımcılıktan, sigortasız çalışmaktan şikayet etti. İşçiler, hastalandıkları zaman kendi imkanları ile Adana’ya gittiklerini, güvencesiz çalışmak istemediklerini, daha iyi bir yaşam istediklerini ifade etti.

Hâlâ suyun tankerle taşındığını, elektriği kendileri çiftliklerden çektiklerini anlatan tarım işçileri, çadırlarda yangın çıkmasından korkarak yattıklarını belirtti. İşçiler, ev yapmak için aldıkları arazilerin çorak toprak olmasına rağmen tarım arazisi olduğu için ev yapamadıklarını söyledi.

Hiç kimsenin çadırlarda yıllarca bu koşullarda yaşamayı hak etmediğini dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, 28 yıl önce köylerini bırakıp buraya gelmek zorunda olan vatandaşların burada ucuz iş gücü olarak çalıştırıldığını ifade etti. Kemalbay, Vicdan ve Adalet nöbetinin bu adaletsizliğe de hayır demek için olduğunu dile getirdi.

OHAL ile yönetilen 1 yılda 1963 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini, Erdoğan’ın OHAL’i grevleri engellemek için kullandığını itiraf ettiğini hatırlatan Kemalbay, “Emeğin özgürleşmesi, işçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması için, tarım işçilerinin sigortasız, ucuza çalıştırılmalarının önüne geçmek için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. 

Ziyaret amaçlarının tarım işçilerinin sorunlarını dinleyip Meclise sunmak olduğunu ifade eden HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da “Sizler yıllar önce toprağınızı bırakıp  buralara gelmek zorunda kaldınız. Sosyal haklarınız kısıtlı, emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bu sorunları dile getireceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İthal etle fiyatlar düşmeyecek!

SONRAKİ HABER

DHL işçileri: İşe geri alınana kadar direneceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...