31 Temmuz 2017 11:37

Cidde’de ilginç görüşme

Suudi Arabistan’ın Veliahtı Prens Muhammet bin Selman ile Iraklı Şii Lideri Muktada el Sadr görüştü.

Paylaş

Körfez krizinin taraflarından Suudi Arabistan’ın Veliahtı Prens Muhammet bin Selman’ın, Cidde’de etkili Iraklı Şii Lideri Muktada el Sadr ile yaptığı görüşme dikkat çekti. Suudi basın, Sadr’in Cidde ziyareti için “ender ziyaret” nitelemesini yaptı. 

 

Arab News gazetesi, Veliaht Prens ile el Sadr arasında önceki gün Cidde’de yapılan görüşmeyi duyurduğu haberinde, El Sadr’ın bürosunca yapılan açıklamaya işaret etti. Haberde, el Sadr’ın Suudi Krallık tarafından davet edildiği belirterek, “El Sadr, Irak’ta hükümete DAEŞ’in aşırı unsurlarıyla mücadelesinde yardımcı olmaları amacıyla oluşturulan milislerin dağıtılması çağrısını yapanlardan biri” denildi.

 

İRAN FAKTÖRÜ

 

Haberde ayrıca “Suudi Arabistan ve müttefikleri, İran’ın Şii milisler üzerindeki etkisinden duydukları kaygıyı dile getirirken, bu milislerin Irak’ta Sünnilere karşı kullanılabileceği uyarısını yaptılar” ifadeleri kullanıldı. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ın Katar’a uyguladıkları yaptırımları kaldırmak için Doha’ya iletilen talepler arasında Katar’ın İran ile ilişkilerin düzeyini düşürmesi de bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çamlıca'da yol çöktü: Araç çukura düştü!

SONRAKİ HABER

Turkey’s key coup attempt trial kicks off August 1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...