31 Temmuz 2017 11:24

ABD ve Japonya’dan Kuzey Kore’ye karşı ortak karar

ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin ardından telefon görüşmesi yaptı.

Paylaş

ABD Başkanı Trump ve Japonya Başbakanı Abe, balistik füze denemesi gerçekleştirdiği belirtilen Kuzey Kore’ye karşı birlikte hareket edilmesi konusunda anlaştı.

Kuzey Kore’nin bir ay içinde ikinci kez kıtalararası balistik füze denemesi gerçekleştirmesinin yankıları sürüyor. Uzmanlar, Kuzey Kore’nin cuma günü yapılan denemeyle ABD’de New York dahil birçok kenti füzeyle vurabilecek kapasiteye ulaştığını belirtmişti.

DW’nin haberine göre; Kuzey Kore ile gelişmeler nedeniyle bir telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Pyongyang yönetimine karşı gerekli adımların atılması konusunda anlaştı. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmeye dair Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, iki lider, Kuzey Kore’nin; ABD, Japonya, Güney Kore ve diğer ülkeler için “ciddi ve giderek artan boyutta bir direkt tehdit halini aldığı” hususunda fikir birliğine vardı. Açıklamada, Trump ve Abe’nin Kuzey Kore üzerindeki hem ekonomik hem de diplomatik baskıyı artırmaya ve diğer ülkeleri de bu doğrultuda teşvik etmeye karar verdiği ifade edildi. Görüşmede Trump ayrıca, ABD’nin Japonya ve Güney Kore’yi herhangi bir saldırıdan korumak için “Tüm imkanlarını kullanacağına” dair verdiği sözü yineledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Êzidî kadınlar IŞİD'den kurtulmak için intihar ediyordu'

SONRAKİ HABER

Mısır’da ilaç işçileri ücretleri için grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...