31 Temmuz 2017 11:10

Beşiktaş’ta rayiç bedel isyanı! 

İstanbul'da arazi, ev ve dükkanların değeri dört yıl sonra yeniden belirlendi. En çok artış gösteren ilçe ise Beşiktaş oldu.

Paylaş

İstanbul'da arazilerin, evlerin ve dükkanların değeri dört yıl sonra yeniden belirlenirken, en yüksek artışın, yüzde 300 ile, yaşandığı Beşiktaş’ta vatandaş öfkeli. 

Nispetiye Caddesi’nde bir dairenin rayiç bedeli 6 bin liradan 18 bin liraya çıktı. Büyükdere Caddesi 19 bin 700 lira, Sabancı İş Merkezi’nin rayiç bedeli ise 95 bin lira oldu. 

Takdir Komisyonu’nun belirlediği yeni değerlere isyan eden gayrimenkul sahipleri itirazlara başladı. 

‘Fahiş artış’ görülmesi durumunda vergi mahkemesine başvurulması gerektiğini söyleyen Çitil Avukatlık Ortaklığı’nın Kurucu Ortağı Avukat Ali Çitil, mahkeme kararının tüm mahalleyi bağlayacağını vurguladı. 

Çitil, itiraz edilmemesi halinde dört yıl boyunca (2018-2019-2020 ve 2021 yılı için) belirlenen  rakamların baz teşkil edeceğini ve vergilerin buna göre ödeneceğini vurguladı.

TİCARET ODASI VE MUHTARLIK İTİRAZ ETTİ

Takdir Komisyonu’nda Tapu Dairesi, Belediye, Ticaret Odası, Muhtarlık ve Vergi dairelerinden görevli memurlar bulunuyor. Beşiktaş ile ilgili rayiç bedellerinin belirlendiği komisyonda yeni rakamları fahiş bulan Ticaret Odası ve muhtarlık karara muhalif kaldı. Muhtarlık kararı imzalamazken, Ticaret Odası yetkilisi karara katılmayı reddettiği şerhini düştü. (İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bariyeri aşan LPG tankeri, tren yolundaki direğe çarptı

SONRAKİ HABER

Demirören'le Şenol Güneş arasında milli takım zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...