31 Temmuz 2017 10:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yeni işten çıkarmalar yolda

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin haklarını arayarak dava açan şirket işçilerini işten çıkarmaya devam edeceği öğrenildi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı kadro ve geriye dönük ilave tediye davası açtığı için işten çıkarılan işçilere yenileri eklenecek. Son olarak Haziran ayı içerisinde Büyükşehir'e ait İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ şirketlerinde çalışan 80 civarında Genel İş ve Belediyesi İş üyesi işçi açtıkları davalarla ‘eşit işe eşit ücret’ talebinin hayata geçirilmesini istedikleri için işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarmaların ardından şirket yöneticileri, işçileri işleri ile tehdit ederek davalarını geri çekmeleri durumunda işten çıkarılmayacaklarını belirttiler. Tehdide karşı yüzlerce işçi davasını geri çekmek zorunda kalırken çok sayıda işçi de davalarından vazgeçmeyerek hukuki süreci sürdürdü.

Edinilen bilgilere göre, bugün işyerlerinde davası devam eden işçilerin listeleri dolaştırıldı. İşçilere son kez uyarıda bulunan şirket yöneticileri, gün içinde davalarını geri çekmemesi durumunda önümüzdeki günlerde işten çıkaralacaklarını söyledi. Sayıya dair net bir bilgiye ise ulaşılamadı.

ATILAN İŞÇİLER DİRENİŞE BAŞLAYACAK

Öte yandan Haziran ayı içerisinde dava açtıkları için işten çıkarılan işçiler, yarından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde direnişe başlayacak. Atılan işçiler "Büyükşehir Belediyesinin saldırıları tehdide ve açlığa mahkum etmeye kadar vardı. Buna karşı sessiz kalmamız mümükün değil. Direnişimizle hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

İŞÇİLER VERİMSİZLİKLE SUÇLANMIŞTI

İzmir Büyükşehir çıkarılan işçilere, verimsizlik ve devamsızlık gerekçe gösterilirken, atılan işçilerin tamamının dava açanlar olması dikkat çekmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da işçileri, belediyeye yararı olmamak ve Atatürk'e hakaret etmekle suçlamıştı.

GENEL İŞ ŞUBELERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İşten çıkarmaların ardından Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü Genel İş İzmir 1,2 ve 3 Nolu Şubeler yaptıkları basın açıklaması ile büyükşehir yönetiminin gerekçelerinin kabul edilemeyecek olduğunu belirterek, işten çıkarılan işçilerin işe geri alınmasını istemişti. İşten atmaların devam etmesi durumunda gözler yeniden sendikaların vereceği tepkiye çevrilecek.

ÖNCEKİ HABER

Erdem: AKP'de metal yorgunluğundan çok akıl yorgunluğu var

SONRAKİ HABER

Fransız Aktris Jeanne Moreau yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...