Antalya'da belediye sözünü tutmadı, çocuk parkını yıktı

Antalya’nın Cumhuriyet Mahallesinde bulunan 80. Yıl Çocuk Parkı, yerine otopark yapılacağı gerekçesiyle yıkıldı.

31 Temmuz 2017 09:39
Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında Üçgen Mahallesi’ndeki Giritli Parkı ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 80. Yıl Parkı’nın yıkılmasına karar verildi.

Parklarına sahip çıkan halk, 2 ay önce Giritli Park’ta nöbete başlayınca belediye 2 mahallede referanduma gitme kararı aldı.

Referanduma katılanların yüzde 85’i parkın yıkılmaması için oy kullandı. Belediye Başkanı Menderes Türel de parkları yıkmayacağını açıkladı.

Buna rağmen sabah dozerler 80. Yıl Çocuk Parkı’nı yıkmaya geldi. Bir süredir parkta bekleyen halk ise dozere engel oldu.

Bunun üzerine çevik kuvvet polisi park içerisinde bulunanlara kalkanlarla müdahale ederek parkı boşalttı.

Polisin saldırısı sırasında Halkevleri Antalya Şubesi Yöneticisi Yasemin Aydemir yaralandı. Aydemir hastaneye kaldırılırken, Demirkan Şimşek isimli genç de darbedilerek gözaltına alındı.

Parkın boşaltılması sırasında parkta yıkımı engellemek isteyen halka destek vermek için orada bulunan DİSK Akdeniz Bölge Başkanı ve Genel-İş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar polis tarafından yerde sürüklenerek parkın dışına çıkartıldı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş'tan Temmuz ayı basın özgürlüğü ihlalleri raporu

SONRAKİ HABER

TZOB: İthalat kararı çiftçiyi mağdur edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa