'Pişman değilim' diyen Mehmet Malbora tutuklandı

Siverek'te Atatürk büstüne saldıran ve ifadesinde pişman olmadığını söyleyen Mehmet Malbora, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

31 Temmuz 2017 07:38
Paylaş

Urfa'nın Siverek ilçesinde, dün öğle saatlerinde 'dinde putperestliğe yer yok' diyerek elindeki tahra ile Atatürk büstüne saldırırken gözaltına alınan seyyar satıcı Mehmet Malbora, güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Emniyetteki ifadesinde, pişman olmadığını ve büste zarar verilmesinin rüyasında kendisine tebliğ edildiğini söyleyen Malbora çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Dün, İlçe Jandarma Komutanlığının da karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çıkıp elindeki tahrayla zarar vermek isterken gözaltına alınarak emniyete götürülen evli 2 çocuk babası Mehmet Malbora'nın ifadesi alındı.

Malbora'nın polise verdiği ifadede pişman olmadığını ve Atatürk büstüne saldırının rüyada kendisine tebliğ edildiğini iddia ettiği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Malbora, yoğun güvenlik önlemleri arasında elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan Mehmet Malbora, tutuklandı.

Polisin evine düzenlediği operasyonda cep telefonu, tablet ve bilgisayarına incelenmek üzere el konulan Malbora'nın daha önce sabıkasının bulunmadığı anlaşılmıştı. Ailesi ise, Malbora'nın uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri sürmüştü. (Urfa/DHA)


SİVEREK'TE CHP'LİLER ATATÜRK HEYKELİNE SALDIRIYI KINADI

Urfa'nın Siverek ilçesinde CHP ilçe yönetimi, seyyar satıcı Mehmet Malbora'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline tahra ile zarar vermesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeli önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan CHP üyeleri, dün yapılan saldırıyı kınadı ve basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanlığı Sekreteri İbrahim Halil Yarış, şunları söyledi:

"İlçemizde meydana gelen Atatürk heykeline tahra ile yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı pervasızlıktır. Son zamanlarda kurucu iradeye ve liderine yapılan sistematik saldırıların prim yaptığı, bilinçli bir şekilde sürdürülmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saldırı, ona yapılan sözlü saldırılardan güç alanların pervasızlığını yansıtmaktadır. Yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganı ve zihniyetini lanetliyoruz." (Urfa/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erol Dora'dan Meclis'e 'Çocuk işçiliği' ile ilgili önerge

SONRAKİ HABER

Afganistan'da Irak Büyükelçiliği'ne IŞİD saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...